Клематис - царицата на пълзящите растения

Когато цъфтят, те са прекрасно допълнение към цветната градина, особено ако в нея има ограда, декоративна решетка, беседка или телове за лози.

Един от най - подходящите за слънчеви места видове е клематисът.

Наричат клематиса “кралица на пълзящите растения”. Красиво и енергично растящо растение, клематисът има около 300 подвида. Клематисът е с грациозни цветове, които цъфтят рано напролет или късно през лятото и в началото на есента.

При правилно засаждане, достатъчно грижи и търпение ще ви възнагради с много стебла, отрупани с бели, сини, виолетови или пурпурни цветове.

Най-добре е да купите растение, високо поне 25 см., с няколко стебла. Изберете внимателно мястото, на което да го засадите, защото клематисът не обича да бъде местен. Ако съответният вид цъфти с по-бледи цветове, изберете място, където следобедното слънце е по-слабо, защото в противен случай, цветовете могат лесно да избледнеят.

Най-подходяща за растението е богатата, добре отцеждаща се почва.

Засаждане на растението

За предпочитане е клематисът да бъде засаден през пролетта.

Преди да засадите растението, потопете саксията, в която сте го купили, за около 10 минути във вода, така че корените добре да се накиснат.

Изкопайте дупка с дълбочина и ширина около 50 см. В дъното на дупката изсипете две лопати добре угнила почва. В пръстта, която сте извадили от дупката, размесете няколко лопати добре угнила почва.

Корените трябва да останат на около 5 см. под нивото на пръстта. Те трябва да бъдат добре защитени. За целта натрупайте в основата на стеблата малко тор и слама и утъпчете леко.

Задължително поставете някаква опора на младото растение.

Полейте обилно. В началото поливайте поне веднъж в седмицата.

Първата пролет, след като сте засадили растението, то трябва да бъде окастрено до първоначалната височина, за да започне да се развива храстовидно в основата. Направете го рано, преди листните пъпки да са се отворили.

За да се закрепи новото растение, са необходими поне две години.

Мила / Градина

Пресните подправки на балкона се садят сега

Дойде време да засадим билки и подправки, за да разполагаме през цялото лято със свежи аромати и вкусове на трапезата си. Освен това по магазините връзка пресен босилек е между 1.

Какво трябва да свършим за стайните растения преди пролетта

Онези стайни растения, които през зимата са станали много дълги, като традесканция, мирти, стайни липи и други висящи видове, трябва през март да бъдат скъсени.

Важни стъпки при пресаждането на цветята

Всеки любител на цветята си е изградил метод на пресаждане. Дали правилен, или не - важното е да се увенчава с успех, а резултатът да са здрави и силни растения.

Как да омекотим водата за поливане

Тъй като в нея се съдържат соли на калций и магнезий в големи количества При постоянно използване на твърда вода за поливане почвата започва да става варовита и забележимо се забавя растежа на

Тайните на разкошните саксийни цветя

Жестоката диета, на която растенията в саксии са подложени продължително време, когато те страдат от остър недостиг на хранителни вещества обикновено води до заболявания.

Цветя за здраве и късмет в дома ни

Доказано е, че въздухът в жилището става по-чист с 40 на сто, след като в дома се разположат няколко саксии със стайни растения, заради способността им да поглъщат въглероден двуокис и да отделят

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.