Напишете дума/думи за търсене

Филми, по-секси от „50 нюанса тъмно“

Някои намират „50 нюанса сиво“ и неговият последовател "50 нюанса тъмно" за безусловни секси филми, но това не са единствените еротични ленти, които някога са вилнели по големите екрани. Доста преди на Крисчън Грей да му се прище по-изчанчен секс, зрителят се е наслаждавал на сексуалните неволи и на други героини. Предлагаме ви разюздана киноретроспекция. Седмица преди премиерата на последната част от поредицата ви представяме нейните еротични предшественици.

Буги нощи

Филм изцяло насочен към порноиндустрията, но с изненадващо подкупващ сюжет. Лентата проследява възхода и славата на порнозвезда по времето на „Златната ера на порното“ през 70-те и неговото падане от трона. Секс, много секс, наркотици и рокендрол, разбира се, също намират място в киноотрочето на Пол Томас Андерсън.

Девет седмици и половина

Мики Рурк и Ким Бейсинджър показаха преди две десетилетия как сексът и храната в хладилника вървят ръка за ръка. Еротичният романс разказва историята на брокер от Уолстрийт, който съблазнява невинна дилърка на изкуства. Девет седмици и половина е времето, в което двамата се отдават на всякакви плътски експерименти. На всякакви садистични експерименти, които не биха могли да изглеждат по-секси.

Секретарката

Мотото на секретарката на милионера Едуард Грей (да, явно всички мъже, които си падат по перверзиите, носят тази фамилия, или поне в западното общество) е: „Ако може да изпитаме болката докрай, тогава бихме могли да живеем живот, пълен със смисъл.“ Той започва еротична доминантна връзка със секретарката си, която подчинява, показвайки й неща, за които тя не би могла и да мечтае - не само за секс, но в крайна сметка и за любов. Капан, който той сам си поставя.

Учителката по пиано

Сексуално потисната учителка по пиано създава грешно впечатление у околните за нормалност, дори за скучноватост. Под горния слой обаче клокочи отявлена садомазохистична и воайорска природа, пълна със сексуални фантазии, които тя материализира със свой 17-годишен ученик.

Секс, лъжи и видео

Нещастно омъжена жена, която никога не е изпитвала оргазъм, се среща отново с приятел от колежа, за да разбере, че той има необичайния навик да записва на касета сексуалните изповеди и фантазии на жените. Въпреки че в началото отхвърля яростно това предложение, в крайна сметка героинята постепенно приема и изследва своята сексуалност, докато всичко се документира на видеолента.

Широко затворени очи

Последният филм на великана Стенли Кубрик е с толкова мрачен сюжет, че като нищо след края му ти се ще да ходиш бос върху горска поляна и да духаш глухарчета, та да заглушиш малко мракобесието, лъхащо от този еротичен трилър. Лентата разказва за богат доктор и неговата единствена нощ, пълна с приключения сред тайно общество, след като разбира за аферата на съпругата си. Помните величествената сцена с масовата оргия, скрита зад маски и пера, нали?

Belle de Jour

Катрин Деньов играе в тази френска драма за красива домакиня, чиито сексуални фантазии са свързани с подчинение и доминанта. Незадоволена от съпруга си, който се интересува единствено от „ванилен“ секс, тя се впуска в търсене на други места, в това число бардак и млад гангстер, където ще получи доволство.

Срам

Майкъл Фасбендър показва не само брилянтното си актьорско майсторство, но и цялата си физика във филма на Стивън Маккуин, разказващ за живота на мъж, зависим от секса. Сексуално категоричните сцени са твърде смели по вкуса на американската цензура и забраняват лентата за гледане от лица под 17 години.

Опасен метод

Отново безстрашният Майкъл Фасбендър, Виго Мортенсен, Кирйа Найтли и много пляскане. Много пляскане по дупето на британката. Филмът се развива на ръба на Първата световна война и разказва за непокорните отношения между Карл Юнг, Зигмунд Фройд и тяхна пациентка.

Историята на О

Ако си мислите, че „50 нюанса сиво“ показва сериозно отношенията между доминиращ и доминиран партньор, значи не сте гледали „Историята на О“. Френският филм е базиран на еротичен роман, който разказва за модна фотографка, известна като О, чийто любовник я въвлича в света на садомазохистичните ритуали. Тя често е със завързани очи, завързани ръце, бита с камшици и споделяща се плътски с много мъже и жени.

Последно танго в Париж

Просто секс, без никакви въпроси. Това е сделката между мъж и жена, които разказват историята във филма на Бертолучи „Последно танго в Париж“. Героите на Марлон Брандо и Мария Шнайдер решават да се отдадат на сексуална афера, без да разменят каквато и да било лична информация, в това число и имената си. Първоначалната идея се размива и насладата се измества от насилие и неудобно привличане. Години след това Брандо ще каже, че този филм го е разголил прекалено и в буквалния, и в преносния смисъл.

Катастрофа

Психологическият трилър на Дейвид Кроненбърг разглежда особеностите на група хора, които се възбуждат екстремно от пътни катастрофи. Филмът е наистина извратен и мрачен, но определено предлага някои по-шантави сексуални елементи, които ще се харесат на любителите на такъв сорт кинопроизведения.

Горчива луна

Роман Полански е известен с нестандартните си сексуални предпочитания и извън киното, тогава какво би могло да го спре да ги пренесе в изкуството си. „Горчива луна“ е историята между сдържана британска двойка, която се запознава със съблазнителна французойка и нейния доста по-възрастен съпруг в инвалидна количка, докато плават към Истанбул. Нейните тъмни сексуални дебри са нещото, което разбърква сетивата на всеки мъж, докоснал се до нея.

Първичен инстинкт

Спор няма, тук е една от най-провокативните сцени на всички времена. Помните кръстосаните крака в полицейското управление на Катрин Термел, нали? Сигурно и Майкъл Дъглас до ден днешен сънува глезените и междукрачието на Шарън Стоун. Неоноар мистерията, разказваща за убийство, е пълна с интрига, драма и секс. Мноооого секс.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X