Напишете дума/думи за търсене

Секси двойки в киното с огромна възрастова граница

Свикнали сме да виждаме и да чуваме за двойки в „неравностойно“ възраството отношение. Или поне е такова за хората, които не разбират защо млади девойки си лягат с дядовци и чичаци. Ами причини бол, в това число и любов. Но както се казва, киното често имитира живота, и обратното.

Представяме ви няколко филмови двойки, които въпреки дупката в поколенията добре си се обичат и се забавляват.

„Трети човек“, Лиъм Нийсън, 61, и Оливия Уайлд, 29

Героят на Нийсън е писател, а героинята на красивата Оливия е неговата любовница. Париж е тяхна мизансцена, но дори това не замазва разликата във възрастта им, която се равнява на цели 32 години.

„Есен в Ню Йорк“, Ричард Гиър, 50, и Уинона Райдър, 28

По времето, когато се снима тази лента, бившият съпруг на Синди Кроуфърд е навъртял половин век, а крехката брюнетка Уинона няма още 30. Въпреки това беловласият Гиър пръска такъв сексапил, че дори най-големите моралисти забравят за смущаващата разлика между него и екранната му партньорка. Очевадно Холивуд вярва, че на Ричард му отиват по-млади жени. През 2009-а той беше любимият на 35-годишната Хилъри Суонк в „Амелия“, а малко след това се снима с 34-годишната Летисия Каста в „Арбитраж“.

„Търси се приятел за края на света“, Стив Карел, 49, и Кийра Найтли, 27

Спор няма, Стив Карел успява да пресъздаде без проблем момчешкото излъчване, въпреки че премина петдесетака.

Но когато актрисата, с която споделяш екранно време, е наполовина на възрастта ти, сигурно е малко странно за наблюдение. На Кийра Найтли обаче това не й пречи да влезе в ролята на негова любима. Малко след този филм някогашният шеф на офис за хартия в култовия сериал „Офисът“ отново се накичи с млада любовница в лентата „Невероятният Бърт Уондърстоун“ благодарение на 29-годишната Оливия Уайлд.

„Невъзможно твой“, Джак Никълсън, 66, и Аманда Пийт, 31

Тук историята ни среща с леко презрелия герой на Джак Никълсън, който се смята за безсмъртен и който не се свени да има вземане-даване с прекалено млади жени. Аманда Пийт е с 35 години по-свежа възраст от носителя на „Оскар“. Когато обаче е на ръба на инфаркта, той преосмисля своята смъртност и влечението си към почти невръстни за него дами. Най-накрая се оказва, че жените, които са му набори, изобщо не са за изхвърляне. Не само това, но именно те са тези, в които той може да се влюби. Е, кой би отказал на приказната Даян Кийтън.

„Магия в полунощ“, Колин Фърт, 54, и Ема Стоун, 26

Е, не може да има филм на Уди Алън и да няма някаква, дори и дребна провокация. Или поне да е намесена прекалено млада жена в любовна афера със застаряващ господин. Все пак, както стана ясно, киното имитира живота, а Уди Алън има какво да ни покаже за любовта между поколенията, и то в интимен план. Една от любимките на Меката на киното – симпатично луничавата Ема Стоун, е на 26, докато нейният екранен възлюбен е на 54 и е разкошният британец Колин Фърт.

„Полет“, Дензъл Уошингтън, 58, и Кели Райли, 35

Твърде вероятно е никога в историята на киното да не се разминем с една чудна жена до герой в американски филм, показващ неговата трансформация за добро. Опиянченият пилот на Дензъл Уошингтън забърсва мацка, която е 23 години по-млада от него, в болницата. Найс, а?

„Шест дни, седем нощи“, Харисън Форд, 55, и Ан Хечи, 29

Ок, в защита на мъжа на Али Макбийл ще кажем, че нямаше друг шанс, освен да се влюби в по-младата от него Ан Хечи. Някогашна любима на американската тв водеща е редактор в списание, която си пада по недодялан аутсайдер, почти два пъти по-дърт от нея. Ама за любовта граници и възраст не съществуват.

„Превъзходство“, Джони Деп, 49, и Ребека Хол, 30

Те са съпруг и съпруга. Те са чудовищно добри учени. Той вече е бил в колежа, преди тя да се роди. Въпреки това разликата във възрастта между Ребека Хол и Джони Деп е по-малка, отколкото тази на актьора, изиграл Джак Спароу, и вече бившата му съпруга Амбър Хърд.

„Забвение“, Том Круз, 50, и Олга Куриленко, 33

Годината е 2077-а, но нищо не се е променило в нравите между половете. По-възрастните мъже все още си избират и търсят по-млади жени, които да ги обичат и да се грижат за тях. Това е филмът, по времето на който Том Круз беше зарязан от третата си съпруга Кейти Холмс.

„Втора майка“, Ед Харис, 48, и Джулия Робъртс, 31

Поне в тоя случай разликата във възрастта на тази двойка е описана в сценария. Въпреки това не може да обвиним героинята на Сюзан Сарандън, която по онова време е на 52 години, за това, че не симпатизира особено на новата годеница на бившия си съпруг, изигран от Ед Харис.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X