Напишете дума/думи за търсене

Тайни общества, които владеят света

Тайното общество "Череп и кости" Снимки:profit

В историята винаги е имало много тайни общества, витаят множество конспиративни теории. Доста често те са източник на мистерии и интриги. Хора с тъмни качулки, убийци и ритуали може би. В настоящия материал ще разберем кои всъщност са те.

Илюминати

Със сигурност през последните десетилетия тази организация е смятана за най-зловещата групировка, която може да съществува на земята. Теоретично всички членове са в заговор за унищожаване на планетата. Те предизвикват катастрофи, икономически кризи, създават смъртоносни вируси и общуват с мистични сили. Доказателства няма, но в последните години членовете на организацията започват да излизат от затъмнението, в което се бяха поставили в последните десетилетия. И им става все по-трудно да останат скрити.

Тайното общество "Череп и кости"

Орденът на Череп и кости, а Йейл общество университет, първоначално е бил известен като Братството на смъртта. Той е един от най-старите студентски тайни общества в Съединените щати, основан е през 1832 г.. Обществото използва вдъхновени от масонството ритуали и до днес. Членовете отговарят всеки четвъртък и неделя на всяка седмица в сграда, който те наричат "Гробницата". Според Джуди Шиф, главен архивист в Университетската библиотека на Йейл, имената на членовете не са били държани в тайна до 1970 г., но ритуалите винаги са били. Обществото е заобиколено от конспиративни теории; най-популярната от която е идеята, че ЦРУ е създадено от членове на групата. ЦРУ публикува изявление през 2007 г. (което съвпада с популярността на филма The Good Shepherd), в която управлението отрече, че групата е инкубатор за ЦРУ.

Тагите, тайна група от крадци и убийци.
Тагите, тайна група от крадци и убийци.
Тагите

Предполага се, че се развива в Южна Индия. Става дума за тайна група от крадци и убийци. Интересното за това общество е, че винаги оставя след себе си знаците си при извършено престъпление.Те използват кърпичка, за да удушават и да обездвижват жертвите си, преди да ги ограбят. Последната им дейност е документирана към началото на 19 в. . За разлика от много други тайни общества, Тагите е общност на хора от долната класа, а не от богатите и проспериращите.

Тайното общество Туле
Тайното общество Туле
Тайното общество Туле

Обществото Туле е основано на 17 август 1918 г. от Рудолф фон Зеботендорф. То се основава на окултни вярвания. Разглежда се легендата за арийската раса. Обществото спекулира, че тази раса разполага с древна история, а членовете й се характеризират със светли коси и очи. Изумителното е, че хората, които искали да се присъединят към организацията, е трябвало да подпишат специална "декларация на вяра с кръв".

Древния ред на друидите
Древния ред на друидите
Древният ред на друидите

Основано е през 1781 г. и се развива в Лондон, Англия. Това общество дължи съществуването си на езическата вяра. Основните й членове се наричат друиди - название, вдъхновено от келтската митология. В редиците й са влизали механици, дърводелци и др. Това общество се определя като нерелигиозно. Ценностите му се изразяват в приятелство между хората и отсъствието на агресия.

Опус Деи
Опус Деи
Опус Деи

Повечето от нас със сигурност са гледали "Шифърът на Леонардо" и/или са чели романа на Дан Браун. Има хора, които не са чували за Опус Деи преди това. След излизането на филма на екран започна дебат за това общество и дейността му. На латински се превежда като "Божие дело", според представите обаче става дума за общност от хора, която работи в сянката на Ватикана, а членовете й са фанатици. Основните критики обикновено са заради твърде ортодоксалното виждане за католическата вяра, както и заради някои практики на аскетичния живот като умъртвяването на плътта. Всъщност това е  институция на Католическата църква, основана е през 1928 г. от св. Хосемария Ескриба де Балагуер – испански свещеник, канонизиран от папа Йоан-Павел II през 2002 година.

Тайното общество - Розенкройцери
Тайното общество - Розенкройцери
Тайното общество Розенкройцери

Според някои документи първото споменаване в историята на нещо, наподобяващо розенкройцерството, е през 1188 г., когато ,,Орден на истинския червен кръст" става подзаглавие на група, известна като Сионски приорат, ръководен от великия майстор Жан дьо Жисор. Групата претендира да проследява произхода си до предисторически времена и построяването на египетските пирамиди. Дьо Жисор учи последователите си, че розенкройцерството е древна тайна традиция, предавана от древен Египет през великите древногръцки философи. Групата остава тайна в продължение на стотици години. Обществеността за пръв път научава за тяхното съществуване с публикуването през 1614 г. на книгата на Кристиян Розенкройц "Разказ за розенкройцерското братство".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X