Напишете дума/думи за търсене

7 козметични продукта, които са в черния списък на дерматолозите

В повечето случаи се доверяваме на продуктите за красота, които имат печат "одобрен от дерматолозите". Вярно е, че препоръките на тези специалисти имат специфична професионална стойност, но чудили ли сте се кои са козметичните продукти, до които те никога не биха се докоснали?

1. Лосион за ръце и тяло

Дерматолозите обикновено използват кремове, които са по-тежки и съдържат по-висок вискозитет от лосионите. Кремовете проникват в кожата и осигуряват бариера, която предотвратява загубата на влага от кожата, докато лосионите нямат същия ефект, защото обикновено имат по-високо водно съдържание.

Лосионът е подходящ за кожа, която не е прекалено суха.

2. Маски за лице с активен въглен

Този популярен продукт има много противници сред дерматолозите. Специалистите твърдят, че тези видове маски не са само болезнени, но и увреждат структурата на кожата. Съставките в тях са много агресивни, премахват кожни клетки, изтъняват косата и отнемат от естествените мазнини на кожата.

3. Слънцезащитен спрей

Спор да няма, слънцезащитният спрей е много удобен за употреба, но дерматолозите предпочитат слънцезащитните кремове.

Няма как да се приложи дебел слой със спрей. Освен това, когато се пръска, този продукт частично губи активните си елементи, преди да достигне до кожата. Дерматолозите вярват също, че слънцезащитните продукти, които съдържат цинков оксид, са по-леки за кожата и са по-ефективни. Тези продукти отразяват ултравиолетовите лъчи и не ги абсорбират.

4. Олио за тен

Маслата за почерняване също не са любими на дерматолозите. Те имат ниска защита срещу ултравиолетови лъчи и запушват порите, които влошават състоянието на кожата.

5. Хидрокортизон крем

Този крем е силен стероиден продукт. Трябва да се използва само при сериозни кожни заболявания. Въпреки това някои хора предпочитат да го употребяват за лечение на акне без лекарско предписание. Не правете това, тъй като може да причини обриви, изтъняване на кожата, дерматит и стероидно акне след продължителна употреба.

6. Маски за крака

Дерматолозите не препоръчват използването на овлажняващи или подхранващи маски за крака, а кремове, които имат същия ефект.

7. Кокосово масло

То е много популярно, особено за домашна употреба. Но това не е най-добрият вариант за грижа за лицето. Кокосовото масло омазнява кожата, запушва порите, което може да доведе до акне и пигментация.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X