Напишете дума/думи за търсене

8 домашни лека, които застрашават здравето

Домашно приготвените илачи или бабините средства за добро здраве могат вместо да ни изпишат веждите да ни избодат очите. Никой не казва, че трябва постоянно да се тъпчем с антибиотици при най-малкия здравословен проблем, но понякога самолечението с подръчни средства крие огромни рискове за добруването.

Мазнина при изгаряне

Използването на масло, олио или зехтин при изгаряния може да причини повече вреда, отколкото полза. Когато си изгорите, дори източникът на изгаряне да не е вече в контакт с нараненото място, поражението продължава да се случва, докато кожата не се охлади. Затова специалистите съветват да поставите засегната област под течаща студена вода. Използването на мазнина същност забавя охлаждането.

Паста за зъби за лечение на акне и рани

Содата за хляб, която се съдържа в пастата за зъби, изсушава пъпки ши вирусните херпеси на устата. Проблемът е в алкохола, ментола и кислородната вода - другите съставки на пастата за зъби, които може сериозно да подразнят кожата.

Гаргара с вода за уста

Гаргарата с вода за уста като лечение на настинка звучи странно, но много хора се кълнат в този метод на лечение. Болното и възпалено гърло едва ли има нужда от този продукт, за да оздравее, най-много да бъде раздразнено повече. Пийте много топли течности и си почивайте.

Рязане на папиломчета и малки брадавици

Някои хора използват ножици, ножове или други остри инструменти, за да отстранят брадавиците и папиломите от кожата си. Забравете за този варварски метод за справяне с проблема, защото много лесно може да получите инфекция.

Уиски при зъбобол

Въпреки че използването на уиски като лечение на зъбобол може да развълнува някои хора, експертите твърдят, че тази напитка има много малко анестетични свойства. Въпреки че приемането му няма да причини директни увреждания, забавянето на правилното лечение може да доведе до по-големи дентални неприятности.

Други стоматологични илачи

Натриването на прахообразни болкоуспокоителни върху венците за облекчаване на зъбобола може да доведе до химически изгаряния.

Восък в ушите

Дори и да искате да прочистите ушите си от ушната кал, има доста по-цивилизовани начини. Няма нужда да капете разтопен восък в каналите им. Това може да ги увреди.

Опасни лекове за въшките

В интернет има много препоръки как да се отървем от въшките. Хората търкат керосин, бензин, концентрирани пестициди и прочие химикали върху главите си.

Има и препоръки за вазелин, зехтин, вода - напълно безопасни и напълно безполезни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X