Напишете дума/думи за търсене

Кои богове сме според зодията

Всеки зодиакален знак има специфично качество, което се отнася за него. Въз основа на тях хората действат, обичат и живеят по определен начин. Всяка зодия се основава на гръцката митология и е тясно свързана с личността на гръцките богове и богини. Тъй като тези божества са били много реалистични, не е изненадващо, че доста от техните характеристики са се прехвърлили върху нас, смъртните.

Ето с кои богове и богини са свързани различните зодии.

ВЕЗНИ: Афродита - богинята на любовта и красотата

Времето лети за вас много бързо. Всички ние сме несъвършени и със срок на годност. Това са някои от истините, които представлява Афродита - майката на любовта. Известно е, че Афродита е имала афинитет към неподходящи половинки, омъжвайки се за куция и грозен бог Хефест. Но вашата светлина свети ярко и носи щастие на хората.

Вашите символи са огледала и раковини, а животното, което ви определя, е гълъбът.

КОЗИРОГ: Аполон - богът на слънцето и на музиката

Изпитвате уважение към онези хора, които работят усилено и имат някакъв талант. В края на краищата, приличат много на вас - те също са толкова трудолюбиви, колкото и вие сте, и се стремят да постигат повече и повече.

Но само защото работите усилено, не означава, че сте работохолик.

Обичате изкуството и сте привлечени от индивиди, които имат някакво умение за споделяне с публиката. За вас не е проблем за нула време да се научите да свирите на някакъв инструмент и да сътворите най-красивата песен на света. Околните харесват енергията ви, въпреки че знаят, че държите емоциите си под контрол.

Вашите символи са триножникът, лаврите и лирата, а животните, които ви определят, са вълкът, гарванът и гущерът.

ТЕЛЕЦ: Хестия – богинята на домашното огнище

Вие сте чудесен приятел и поставяте приятелството над всичко. Имате остра памет и помните рождените дни на всичките си другари. Наясно сте с това от какво се интересуват те и правите всичко възможно те да следват своя път. Когато приятелите ви се чувстват тъжни, винаги ги подкрепяте. Не си падате по конфликтите и и стоите настрана от тях. Искате да прекратите всички неразбории между хората и светът да стане по-добро място. Ето защо сте уважавани от другите.

БЛИЗНАЦИ: Ерида – богинята на раздора и съперничеството

Имате желание за повече знания и се възхищавате на красотата. Вашата двойнствена същност е покровителствена от Ерида – дъщеря на богинята на нощта Никта и внучка на Хаос, благодарение на което успявате да превърнете хаоса в балансирано състояние. Хората обичат да са около вас, тъй като излъчвате някакъв комфорт и хубост, каквито трудно намират в някой друг.

Вашите символи са лък и стрела.

ВОДОЛЕЙ: Посейдон – богът на морето

Вие сте един от трите най-силни бога в гръцката митология. Хората искат повече от вас, отколкото искате да им дадете. Понякога ви смятат за интроверт, но това е добре. Трябва да прекарвате време със себе си. Но едновременно с това имате нужда от помощник, който ще ви бъде подкрепа, когато имате нужда. От време на време се чувствате емоционално, а това може да ви направи импулсивни. Ако искате да направите нещо, вие го материализирате. Хората ценят това качество и искат да бъдат с вас заради него.

Вашите символи са конят, делфинът и тризъбецът.

СКОРПИОН: Деметра- богинята на плодородието, земеделието и зараждащия се живот

Вие сте индивидуалисти и въпреки това сте привлечени от могъщи хора. Като цяло сте спокойни, но ако някой направи грешен ход, особено тези, които са близки и скъпи за вас, вашият гняв ще ги унищожи. Деметра е богинята, която учи човечеството, че е по-добро от животните и по този начин помага за формирането на цивилизациите.

Вашите символи са зърната, нарцисът, минзухарите, миртата, макът и пшеницата.

РИБИ: Хадес - богът на подземния свят

Той е вторият най-могъщ бог от гръцката митология. Хадес е женен за богинята на растителността. Тъй като Хадес може да бъде невидим, това означава, че вашите таланти и мисли са много добре скрити от другите. Може дори понякога да изглеждате зли към близките си. У вас има частица лошотийка.

Хадес обича да живее спокойно и в усамотение и това е причината, поради която често може да искате да останете сами. Това помага на творческата ви страна.

Вашите символи са рогът на изобилието, скиптърът и триглавото куче Цербер.

ДЕВА: Хермес – богът на пастирите и пътешествениците и вестител на боговете

Вие сте наблюдателни. Хермес получил крила, за да може да гледа хората отвисоко и да насочва загубени души. Имате глад за познание, което ви прави мъдър човек. Съпричастността също ви води, но това не е много добре за вас. Крадците и измамниците гледат на вас като на свой покровител. Вашата любов към околните ви прави човек, който разбира всяко човешко същество – нещо, заради което много хора около вас ви мразят.

Вашите символи са кесия, сандали с крила и жезъл.

ЛЪВ: Зевс - кралят на боговете

Вие обичате знанията и сте с доста добро чувство за хумор. Но тъй като вие сте царят на боговете, сте малко горделиви и не обичате да правите нещо, което застрашава дискомфорта ви. Има само няколко души, на които имате доверие, а за тях това е голям късмет, защото тези хора процъфтяват заедно с вас. Вашата надменна природа и вродено любопитство може да ви донесат неприятности.

Вашите символи са мълнията, тронът и скиптърът. Животното, което ви определя, е свещеният орел.

ОВЕН: Арес - потомъкът на двата най-мощни бога в гръцката митология

Вие имате чувството, че сте бог, но може да се смесите с простосмъртните. Ако имате настроение за нещо, може да го направите. Трудно създавате приятели, но дори и шепата другари, които имате, ви смятат за най-ценния си авер. Като приятел вие сте изключително лоялни и грижовни. Освен това им помагате да постигнат мечтите си.

Вашият символ е копието, а животните, които ви определят, са Цербер и куче.

РАК: Артемида – богинята на лова, животните, плодородието и целомъдрието и всичко живо на земята

Въпреки че сте красиви, външният вид не е от голямо значение за вас. Природата и хората ви интригуват повече. Вие сте лоялни във връзките си, но този от партньорите ви, който стъпи накриво, ще усети ада върху гърба си.

Освен това Артемида е и богиня на раждането. Така че колкото и да сте трудни за угаждане понякога, вие сте изключително грижовни към околните.

Вашите символи са копието и лодката, ваше свещено дърво е кедърът, а животните, които ви определят, са еленът, мечката и змията.

СТРЕЛЕЦ: Дионис - богът на виното, театъра и веселието

Майка ви може да е била смъртна, но баща ви е бил най-могъщият бог на Олимп. Следователно вие може да се напивате доволно и да свирите на флейта, но въпреки цялото количество алкохол оставате разумни.

Може дори да се жертвате, за да направите света по-красив и по-добър. Обичате приятелите и семейството си.

Вашите символи са винените бутилки и флейтата, а животните, които ви определят, са тигърът и пантерата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X