Напишете дума/думи за търсене

подправки

;
Канелата – древната тайна на света (+рецепта)

Канелата – древната тайна на света (+рецепта)

Канелата е една от най-старите подправки, известни на хората. За нея се споменава в Библията и е била използвана в Древен Египет не само като ароматизатор на напитки и като лекарство,

Мъфини с ябълки

Мъфини с ябълки

богато на витамин А лесно 12 порции 30 мин За една порция: 238 ккал мазнини 9,8 г холестерол 24 мг въглехидрати 36,4 г протеини 3 г фибри 1 г необходими продукти: 2 ч.ч. брашно 1 ч.ч. захар 1 ч.л.

Десет начина за сушене на подправки

Десет начина за сушене на подправки

Сушене на въздух: Ако имате достатъчно време и място, можете да изсушите подправките на снопове (по 4-5 стебла) и да ги закачите да висят надолу с листата в тъмно, топло и добре проветриво помещение.

Как да спасим полуовехтелите подправки

Как да спасим полуовехтелите подправки

Купувате ги почти всеки ден, на малки връзки или опаковки. Дори не забелязвате цената им, тя е пренебрежимо малка и няма да се отрази на семейния бюджет чувствително.

Самардала - най-желаната подправка за гергьовски ястия

Самардала - най-желаната подправка за гергьовски ястия

Самардалата прави солта по-мека, макар вкусът ѝ да е нещо средно между люто и солено. Тя е като мехлем за гергьовската трапеза - става и за хляб, и за картофи, и за печено агнешко.

Пригответе най-ароматното и крехко агнешко за Гергьовден по стара българска рецепта

Пригответе най-ароматното и крехко агнешко за Гергьовден по стара българска рецепта

Великден и Гергьовден наближават, а с тях и трепетното приготовление на празничната трапеза. В „Ястия с агнешко” ще намерите голям набор от рецепти за приготвяне на това месо,

Индийската кухня – многоликата чародейка на небцето (+рецепти)

Индийската кухня – многоликата чародейка на небцето (+рецепти)

Индийската кухня е една от най-разнообразните кухни в света, характеризираща се с изтънчената и рафинирана употреба на много подправки, зеленчуци, зърнени храни и плодове.

Великден ухае на джоджен

Великден ухае на джоджен

Някой кулинар ще каже, че е въпрос на вкус с какви подправки да обогатите ястията си. Когато обаче си недостатъчно опитен в кухнята, е полезно да знаеш някои основни правила.

Гърците подправят месото със сладки подправки (+рецепти)

Гърците подправят месото със сладки подправки (+рецепти)

За местните хлябът, маслините и виното са символ на самия живот и винаги присъстват в дома им. А маслините „каламата” и зехтинът от тях ги славят по целия свят.

Тази билка прави рибата неустоима

Тази билка прави рибата неустоима

Някой кулинар ще каже, че е въпрос на вкус с какви подправки да обогатите ястията си. Когато обаче си недостатъчно опитен в кухнята, е полезно да знаеш някои основни правила.

X