Напишете дума/думи за търсене

подправки

;
10 съвета, за да сме фурии в кухнята

10 съвета, за да сме фурии в кухнята

Никой не се е родил научен. Така мъдро се успокоявате, а после се мотивирате и изяждате с кориците и теорията, и практиката на предизвикателството, което ви се е опънало.

В кухнята на Стефания Колева: У нас постоянно се смесват рецепти от различни националности

В кухнята на Стефания Колева: У нас постоянно се смесват рецепти от различни националности

Стефания Колева е успешна актриса, има заразителен смях и освен това е добър кулинар. Има това умение по наследство. И майка й и баба й правят кулинарни шедьоври.

Кои афродизиаци подпалват чаршафите

Кои афродизиаци подпалват чаршафите

Темата за афродизиаците на масата ни е дъвкана милион пъти, но по-рядко се сещаме, че ароматите имат не по-малко силно въздействие. Ще ви припомним и някои храни, които възбуждат сексуалния апетит,

Владимир Мутаров: Динята увеличава потентността

Владимир Мутаров: Динята увеличава потентността

Тръгнем ли за море или планина, не сме застраховани от пипване на стомашен вирус. Затова най-новата тенденция е да си приготвяме сами храната за ваканционните дни.

Как да направим перфектния дресинг за салата (+рецепта)

Как да направим перфектния дресинг за салата (+рецепта)

В сезона на салатите може да ги направим много по-вкусни и атрактивни, ако овладеем изкуството да забъркваме дресинг. Класически винегрет Всеки трябва да знае тази простичка рецепта,

Канелата – древната тайна на света (+рецепта)

Канелата – древната тайна на света (+рецепта)

Канелата е една от най-старите подправки, известни на хората. За нея се споменава в Библията и е била използвана в Древен Египет не само като ароматизатор на напитки и като лекарство,

Мъфини с ябълки

Мъфини с ябълки

богато на витамин А лесно 12 порции 30 мин За една порция: 238 ккал мазнини 9,8 г холестерол 24 мг въглехидрати 36,4 г протеини 3 г фибри 1 г необходими продукти: 2 ч.ч. брашно 1 ч.ч. захар 1 ч.л.

Десет начина за сушене на подправки

Десет начина за сушене на подправки

Сушене на въздух: Ако имате достатъчно време и място, можете да изсушите подправките на снопове (по 4-5 стебла) и да ги закачите да висят надолу с листата в тъмно, топло и добре проветриво помещение.

Как да спасим полуовехтелите подправки

Как да спасим полуовехтелите подправки

Купувате ги почти всеки ден, на малки връзки или опаковки. Дори не забелязвате цената им, тя е пренебрежимо малка и няма да се отрази на семейния бюджет чувствително.

Самардала - най-желаната подправка за гергьовски ястия

Самардала - най-желаната подправка за гергьовски ястия

Самардалата прави солта по-мека, макар вкусът ѝ да е нещо средно между люто и солено. Тя е като мехлем за гергьовската трапеза - става и за хляб, и за картофи, и за печено агнешко.

X