Напишете дума/думи за търсене

ситно

;
Кимионът – подцененият извор на здраве (+рецепта)

Кимионът – подцененият извор на здраве (+рецепта)

Макар кимионът да е една от най-известните подправки, като че ли напоследък е изместен от различни „по-модерни“ овкусители. Той обаче е устоял теста на времето ултимативно.

Арабската кухня – съкровище от аромати (+рецепти)

Арабската кухня – съкровище от аромати (+рецепти)

Подобно на средиземноморската кухня, арабската кухня е съставена от кулинарните предпочитания на няколко страни. Готвачите в Египет, Алжир, Сирия, Ирак, Саудитска Арабия, Ливан,

Тънкости на италианската кухня (+рецепти)

Тънкости на италианската кухня (+рецепти)

Едва ли има по-популярна и масово обичана кухня по целия свят от италианската. Няма да нищим причините за това, защото далеч по-важно е да вникнем в същината на тази кухня и да я превърнем в

Рецепти за нисковъглехидратни сосове

Рецепти за нисковъглехидратни сосове

Каубойски сос въглехидрати 1 г 200 г масло 1 арпаджик на ситно 2 скилидки чесън на ситно 2 с.л. магданоз на ситно 1 с.л. пресен лук на ситно 1 с.л. настърган хрян 1 ч.л. мащерка 1 ч.л.

Анасонът – господарят на маринатите и рибата (+рецепта)

Анасонът – господарят на маринатите и рибата (+рецепта)

Анасонът е една от най-старите подправки, появил се първо в Близкия Изток и източните средиземноморски острови. Използван е в Египет още преди 3500 години.

Маринати и сосове за месо, зеленчуци и пица

Маринати и сосове за месо, зеленчуци и пица

Марината с джинджифил и сусам без холестерол лесно 1 ч.ч. 10 мин За 1 порция: 276 ккал мазнини 27,3 г въглехидрати 7,9 г фибри 0,4 г протеини 1 г 1/4 ч.ч. сусамово олио 1/4 ч.ч.

Канелата – древната тайна на света (+рецепта)

Канелата – древната тайна на света (+рецепта)

Канелата е една от най-старите подправки, известни на хората. За нея се споменава в Библията и е била използвана в Древен Египет не само като ароматизатор на напитки и като лекарство,

Храни против пролетна умора (+рецепти)

Храни против пролетна умора (+рецепти)

Пролетта е любимият сезон на повечето от нас, но ако страдате от пролетна умора, цялото щастие, гарнирано с птичи песни и меки слънчеви лъчи, може да бъде помрачено.

Рецепти за екзотични ястия без термична обработка

Рецепти за екзотични ястия без термична обработка

Карпачо от миди 10 мин/ 4 порции Смесете 2 с.л. нарязан на ситно корен от джинджифил, ? ч.ч. лук на ситно, ? ч.ч. зехтин и 1 с.л. сок от лайм (или лимон).

Какво да правим с остатъците от великденската трапеза - втора част

Какво да правим с остатъците от великденската трапеза - втора част

Дори да не се запасим с прекалено много храна, все ще остане нещо от великденската трапеза. Какво да правим с тези остатъци, за да не ги хвърляме, вижте сега.

X