Напишете дума/думи за търсене

За небцето

От стария козунак става нов сладкиш (рецепти)

От стария козунак става нов сладкиш (рецепти)

Ако седмица след Великден ви втръсне от вкуса на козунака или пък той започне да изсъхва, можете с остатъците от него да сътворите нещо ново и още по-сладко. Ето няколко идеи

Суперздравословен хляб без месене за 5 минути

Суперздравословен хляб без месене за 5 минути

Дори да нямаме време да се храним напълно здравословно, има някои елементарни неща, които може да въведем в менюто си и с тях да го направим пъти по-полезно

Какво да правим с остатъците от великденската трапеза - рецепти втора част

Какво да правим с остатъците от великденската трапеза - рецепти втора част

Дори да не се запасим с прекалено много храна, все ще остане нещо от великденската трапеза. Какво да правим с тези остатъци, за да не ги хвърляме, вижте сега

Какви са ползите от яденето на боб?

Какви са ползите от яденето на боб?

Доказано е, че консумацията на бял боб, както и на други сортове, може да бъде полезна за организма. Организации като Организацията по прехрана и земеделие на ООН споменават положителните ефекти от

Безмесни рецепти

Безмесни рецепти

Пикантен печен карфиол без холестерол лесно 4 порции 25 мин за 1 порция: 129 ккал мазнини 12,7 г въглехидрати 4,5 г фибри 1,7 г протеини 1,5 г 1 карфиол на цветчета 1/4 ч.ч

Най-полезните храни в консерви

Най-полезните храни в консерви

Подробно сме писали за митовете, свързани с консервираните храни. За това, че много от тях запазват полезните си качества и по нищо не отстъпват на пресните, за това

Самардала - най-желаната подправка за гергьовски ястия

Самардала - най-желаната подправка за гергьовски ястия

Самардалата прави солта по-мека, макар вкусът ѝ да е нещо средно между люто и солено. Тя е като мехлем за гергьовската трапеза - става и за хляб, и за картофи, и за печено агнешко

X