Напишете дума/думи за търсене

Мария Илиева: Невъзможно е да съм в сянката на мъжа до мен

Певица, автор и продуцент, от 20 години Мария Илиева е сред най-изявените артисти, отличаващи се със забележителен талант, ярък глас, автентичен стил и въздействаща личност, което ѝ печели безапелационната адмирация на публиката и висока оценка от колеги от всички поколения. Родена в семейство на класически музиканти, привързаността на Мария към музиката е явна от ранното ѝ детство. Тя започва уроци по пиано и солфеж на 5-годишна възраст. Въпреки това завършва Софийската математическа гимназия, а по-късно и УНСС. Соловата ѝ кариера стартира през 2001 година с мегахита „Лунен сън”. Мария издава два студийни албума, един макси сингъл и един Best of албум.

Разкажете за мъжа, повлиял най-силно в живота ви.

– Името му е Александър. Най-хубавото чувство на света е, когато ми каже „мамо”.

Кои са мъжете, които задават TREND-овете у нас днес? По-често ги откривате сред политици, бизнесмени, хора на изкуството, общественици или някъде другаде?
– Когато мъжът е лидер, може да създаде тренд, без значение коя е сферата му на изява. В България индивидуализмът е силно застъпен и предизвикателството да обединиш голяма група хора по идеи и вкус е сериозно. Хубавото е, че у нас в редица области можем да открием изявени личности, справили се с това предизвикателство. Намираме ги в изкуство, бизнес, спорт, здравеопазване, напоследък и в политиката.

Какво би ви дистанцирало от един мъж?
– Простащината и невежеството ме отблъскват.

Кой е силният пол днес и защо?
– Обществото ни, макар и в голяма степен консервативно, все по-малко дискриминира на база пол. Уважавам хората спрямо делата им.

Може ли един мъж да бъде привлекателен за вас, ако не е успял?
– Успехът дава увереност и самочувствие. Умните и способни хора в зрялата си възраст са успешни в това, което правят. Умението да откриеш и развиеш силните си страни и да намериш правилната формула за изява, ме впечатлява и мотивира.

Били ли сте жената зад успелия мъж, или в едно партньорство двамата трябва да вървят рамо до рамо?
– Посветила съм живота си на музиката, трудила съм се неуморно за всеки свой успех и в този смисъл е невъзможно да съм в сянката на мъжа до мен. Това, че съм лидер обаче, по никакъв начин не смущава умението ми да подкрепям и вдъхновявам в начинанията моя любим, да се възхищавам на успехите и красивия му ум. Най-важно за хармонията в отношенията е всеки да се чувства добре в позицията, която е избрал.



Интервюто на Мария Илиева е част от проекта на „24 часа“ и списание „TREND“, който нарекохме „Мъжете, които задават TREND“. То е естествено продължение на суперуспешното списание „Жените, които променят“ (продукция на "24 часа" и MILA.bg) , което беше издадено през пролетта на 2021 г. и разказаше историите на успеха на едни от най-влиятелните жени в България. „Мъжете, които задават TREND“ ни води в мъжкия свят и ни среща с лидери и изтъкнати визионери във всички области – от икономиката, бизнеса, спорта, културата и стила на живот, като в същото време дава думата на изтъкнати в сферата си дами, които споделят кои за тях са мъжете, които задават TREND.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X