Напишете дума/думи за търсене

3 малки навика на невероятно щастливите майки

Да си майка, не означава да спреш да се грижиш за себе си.

Спомнете си последния път, когато алармата ви иззвъня и вие се събудихте с вълнение да започнете деня си. Ако сте като повечето, минало е известно време. Не се паникьосвайте, просто се „шокирайте", като следвате три лесни стъпки. Пренастройте приоритетите си, отделете време за игра и събуждане.

Кога за последен път отидохте в парка с малчугана си и оставихте вътрешното си дете да играе? Вашият телефон не се брои. Толкова сме затънали в мислите си, че рядко присъстваме в реалността, за да преживеем наистина живота си.

Представяме ви 3 малки навика, които практикуват невероятно щастливите майки.

1. Те ​​приоритезират живота си
Кажете ми петте ценности, които са най-близки до сърцето ви - например семейно време, почивка, приятели, забавление и добро здраве. Страхотно. Сега сравнете ценностите си с начина, по който сте избрали да живеете живота си. Съвпадат ли вашите ценности и начин на живот? Не! Дишайте, не сте сами. Повечето биха отговорили, че дори не се доближават. Направете един избор тази седмица, който ще върне живота ви в съответствие с вашите ценности. Откажете се от почистването на дома за малко, за да отидете с детето си на куклен театър, да речем. Ще бъдете изумени колко много промени могат да бъдат направени в рамките на няколко месеца.

2. Те намират време за игра

Сърцето ви буквално пее, когато играете. Тази седмица, вместо да миете чиниите, докато детето ви рисува, оставете тенджерата и вземете четката. Оставете ума си да си почине и сърцето ви поеме контрол. Позволете на творчеството да тече измежду пръстите ви.

3. Те живеят в момента
Може да преминем през целия си ден и да не присъстваме за нищо от него. Помислете за последното пътуване с колата, което сте имали с децата си, и отговорете на следното: С какво са били облечени? Какъв е бил ароматизаторът в автомобила? Каква беше температурата на климатика в колата? Хапвахте ли нещо по пътя? Каква музика слушахте? Не помните ли? Това е така, защото работите на автопилот. Автоматизираният начин на живот ни кара да мислим, че сме толкова умни, като изпълняваме няколко задачи едновременно, докато в действителност позволяваме ценни моменти да бъдат откраднати от нас.

Нашият мислещ ум буквално отвлича нашите преживявания. Това ще се случва, докато не го изключим и включим ума си, който живее в настоящето.

Когато направите това, се запитайте: Какво виждам? Какво чувствам? Какво мириша? Какво чувам? Какво вкусвам?

А сега отговорете си дали сте мислили за безкрайния списък със задачи, за нещата, които не сте свършили на работа, или за това колко мазна изглежда косата ви днес? Обзалагам се, че не. Това е така, защото вие присъствахте в настоящия момент. Единственият начин да излезем от главите си и да влезем в живота си е да се събудим. Може ли това да стане?

Създаването на живот, който се чувства ефирен като "детска площадка", не се случва с просто натискане на ключ. Трябва да се отървете от старите модели на съществуване, като правите различни избори.

Как ще разберете, че сте отново в автоматизираната кома? Ще разберете, че живеете твърде много в главата си, когато звънне алармата, а сърцето ви се свива. Когато това се случи, просто стартирайте първа стъпка. Това е твоят единствен шанс да живеете пълноценно. Не го пропилявайте, като приемате живота толкова сериозно.

Олекотете душата си и се присъединете към забавлението и създайте своя лична детска площадка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X