Напишете дума/думи за търсене

Любов като на кино, разочарование като в реалност

Гледали сме стотици филми, така че до този момент на живота си би трябвало да сме се научили да правим разлика между реалност и кино. Да, но понякога толкова се вкарваме във филма, че не може да излезем от него дори напуснали отдавна киносалона.
Филмите са създадени да показват реалността, но с щипка извъртане на това, което ни се случва извън кинолентите. В крайна сметка, говорим за изкуство, което трябва да забавлява, а не да е индиго. Никой не иска да гледа любовен филм, в който двойката закусва мълчаливо, тича след два различни трамвая, пиши си дежурни съобщения през деня, а вечерта комуникират френетично менюто. Зрителят има нужда от старателно гримирани актьори на разсъмване и драма, която да го накара да въздиша. Ако искате обаче да сте героиня във вашия си филм, внимавайте да не се вкарате много в него, защото онази реалност няма нищо общо с тази, в която пребивава сърцето ви. Защото то дори и да не се счупи, може да се напука.

Времето ще си счупи краката

Във филмите героите са влюбени, ако не от пръв поглед, то поне от първия разговор. Разликата между кинолюбовта и реалната е, че изисква време, пък дори и да ви се е случило да залитнете по някого от първи взор. Със сигурност не го заобичвате на втората милисекунда.

Размерът има значение

В киното винаги има момент от сценария, в който главният герой прави някакъв невъобразим жест на романтичност, който отвява перчема на главната героиня. Ама понякога е по-добре малки, но регулярни прояви на романтика и любов, отколкото букет карамфили само на 8 март.

Винаги е вълнуващо

Не може непрекъснато да ви тупти блузата от вълнение, има ни, в които любовта е по-притихнала, но е там. Не е нужно нонстоп да се целувате или да крещите „Обичам те" през балкона в два часа през нощта.

Парите не са проблем

Освен ако филмът не разказва историята на влюбени социално слаби типове, то тогава парите обикновено не са нещо, което е поставено на преден план. Героите винаги вечерят в лъскави ресторанти, живеят в разточително луксозни апартаменти и летят от единия край на света до другия, за да се видят. В реалността бюджетът невинаги е правопропорционален на любовта.

Лесни решения

В по-голямата част от романтичните филми влюбените накрая се събират и живеят щастливо до края на дните си. Още от началото ти става ясно, че няма как те да не преодолеят всяка пречка и да се радват на небивало щастие. В реалността обаче понякога си зададем въпроса дали този до нас е най-подходящият.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X