Напишете дума/думи за търсене

Тоник за красиви шия и деколте

Естествено, че те са голи през лятото. А са толкова деликатни. Кожата на шията е много тънка, почти без мастни клетки и кръвта циркулира по-бавно. С годинките се появява двойната брадичка. Хубавото деколте също иска почистване и подхранване. Най-подходящата козметика е специално предназначената за тези зони, но може да ползвате и продукти за лице, малко по-мазнички.

Задължително е всекидневното почистване с тоалетно мляко или гел с неутрален pH. После добре действат витаминен тоник или подхранващ лосион - освежават кожата и я подготвят за крема. Козметолозите твърдят, че след тоника кремът се усвоява с 30% по-пълноценно.

Тоник за шия и деколте може да си приготвите и у дома. Настържете наситно 1 охладена краставица, добавете 2-3 с.л. водка и оставете на тъмно за 10 дни. Прецедете и съхранявайте в хладилник. За билков тоник залейте с чаша вряла вода 1 с.л. смес от мента, липов цвят и лайка. Сложете я на водна баня за 15 минути, после прецедете. От тази отвара може да приготвите кубчета лед. Масажирайте с тях шията и деколтето с кръгови движения отдолу нагоре.

Контрастните компреси стягат отпуснатата кожа, като активизират кръвообръщението. Редувайте топла вода за 1-2 минути с хладка за 4-5 минути. Процедурата се прави два пъти седмично. Полезен е масажът с потупващи движения. Или 1-2 минути преди да нанесете крема, с палеца и показалеца леко хванете кожата и я пуснете, като не я разтягате. Накрая кожата руменее - сигнал за приток на кръв.

За възстановяване на еластичността са растителните масла: от сусам, пшенични кълнове, гроздови семки.

Важни са и подхранващите маски. Например от жълтък, 1 с.л. мед, зехтин и ръжено брашно за сгъстяване. Или от 2 намачкани сварени картофа, жълтък, по 1 ч.л. мед, глицерин и зехтин. Богата маска става от настърган наситно морков, 1 ч.л. витамин Е (или сметана) и ръжено брашно. Краставичната е силно хидратираща и леко избелваща: смесете малко парче настъргана краставица, 3-4 капки лимонов сок, 1 ч.л. мед и овесено брашно. Универсалната маска е от един разбит на пяна белтък, сока от един лимон, растително масло и ръжено брашно.

За да са красиви шията и деколтето, редовно ги хранете с крем. Дневният трябва да е хидратиращ и слънцезащитен, вечерният - богат на витамини.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X