Напишете дума/думи за търсене

Тези 3 минути са най-важните в деня на детето

Като родители едно от най-вълнуващите неща е, когато детето каже първата си дума, независимо дали това е "мама", "татко", „топка“ или нещо друго.

С течение на времето хлапетата пълнят речника си. Някои от тях се превръщат в симпатични малки индивиди, докато други предпочитат по-мълчаливо да наблюдават света.

Има и родители, които с удоволствие слушат историите на наследниците си, им и такива, които предпочитат да им връчат по един смартфон, за да ги „оставят на мира“.

Ако искате да изградите пълноценна връзка с детето си, не спирайте желанието му за диалог с вас, без значение колко сте натоварени в този момент.

Много е важно да не пропускате общуването с дъщеря си или сина си в момента, в който той или тя се прибере вкъщи.

Това е тъй нареченото Правило за 3-те минути. Какво трябва да направите?

Когато за пръв път виждате детето си след като известно време сте били разделени, подарете му 3 минути от времето си, за да го прегърнете и да го попитате какво е правило във времето, в което не сте били заедно.

Бъдете истински заинтересовани. Слезте на нивото на неговия ръст, коленичите или седни един до друг. И наистина слушайте какво има за споделяне вашият наследник.

Помнете, че децата рядко задържат за дълъг период от време вниманието си върху дадено преживяване, така че най-вероятно ще ви разкажат за техния ден с изобилие от подробности, щом ви видят, а на следващата сутрин споменът за вчера ще е избледнял почти напълно. Трябва да сте наясно с тази обстоятелственост на децата и да се въоръжите с търпение, за да изслушате всичко, което иска да ви каже.

Ако не отделите време да чуете детето веднага след прибирането му, то може да не желае да говори по-късно. Било то, защото е заето с нещо друго, не си спомня вече с такива подробности случката или е загубило интерес да ви разкаже за неговия ден.

Намирайте време винаги за разговор с децата си. По този начин те ще знаят, че наистина ви е грижа за тях и ще спечелите доверието им, което може да ви помогне в общуването ви през тийнейджърските им години.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X