Напишете дума/думи за търсене

10 странни навика, които може да ни помогнат да живеем по-дълго

6. Отървете се от будилника

Това е особено вярно, ако звъни прекалено шумно. Отървете се от чайник със свирка, таймери, аларми и други уреди, произвеждащи шум.

Японски изследователи твърдят, че хората с високо кръвно налягане са по-застрашени от сърдечен удар, който е следствие от внезапен силен шум. Освен това острите шумове влияят на нервната система отрицателно.

7. Яжте кората на хляба

Германски биохимици от Института по хранене в Кил препоръчват консумирането на хлебна кора. Антиоксидантите в кората, които предотвратяват развитието на рак на дебелото черво и почистват тялото, се образуват в хляба по време на процеса на печене.

8. Не докосвайте цигарите

Всички знаем, че вдишването на цигарения дим е лошо за здравето. И не само е опасно да сме близо до запалена цигара, но и докосването й може да е вредно.

При отглеждането на тютюна филизите му активно абсорбират радиоактивни елементи, използвани в селското стопанство, като полоний 210, олово 210 и радий. Тези елементи остават вътре в растението дори след изсъхването на листата. Въпреки че дозите са изключително малки, те все още може да влязат в човешкото тяло чрез допир.

9. Танцувайте

Ученето на нов танц е най-добрият начин да удължите живота си. Най-добрият танц за това е салсата. Той заздравява костите, подобрява белодробната функция и кръвоносната система и помага за справяне с астмата.

10. Спете с мокри чорапи

Да, четете правилно - мокрите чорапи носят много предимства. Поради контракциите на кръвоносните съдове, които се появяват, когато краката започват да се охлаждат, всички полезни хранителни вещества се изпращат до тъканите и органите. Организмът се нуждае от тези хранителни вещества, за да стимулира циркулацията и да се бори с повечето инфекции. Освен това, когато краката започват да се затоплят отново, съдовете започват да се разширяват, което кара токсините да напускат тялото.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X