Напишете дума/думи за търсене

Знаци, че детето ви е стара душа

Много е любознателно

Стремейки се непрекъснато да надгражда своите знания и мъдрост от ранна възраст, детето, притежаващо стара душа, обича да задава много въпроси за света. Може да изпитва неистово влечение към четене на книги, изследване на света, експериментиране и задаване на изненадващи въпроси.

То може да бъде отличник или двойкаджия

Ако детето е е по-емоционално и творчески настроени, то ще върши чудеса с оценките си в училище, опитвайки се да ви угоди. Ако обаче детето е по-логично и има интерес към точните науки, не е изключено да се разбунтува срещу системата на обучение, усещайки нейните недостатъци и ограничения, и да откаже да учи.

То е отговорно и независимо

Една от най-забележителните характеристики на детето със стара душа е, че то е необичайно стабилно и надеждно. Поради тази причина много родители, които имат такива наследници, често се опират на тях за подкрепа, съвети и помощ. То с радост би ви помогнало, ако е необходимо, но в крайна сметка, ако го натоварите с твърде много отговорности, не е изключено да се дистанцира и да потърси свобода.

Звучи като "малък старец" или "малка старица"

Понякога, без да очаквате, детето със стара душа може да изрази мнение по въпрос и да ви даде съвет, който бихте очаквали от възрастен и може би мъдър човек.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X