Напишете дума/думи за търсене

Физическото наказание на дете води до тези отклонения

Се изчерпа търпението ви

Преразгледайте очакванията си и се запитайте дали поведението на вашето дете е в съответствие с неговата възраст и стадий на развитие, като безкрайното „защо“ на 2-годишните. Това може да забави импулса ви за наказание и да ви помогне да разсъждавате върху случая с много по-доброжелателно отношение.

Неведнъж сте го молили да се държи добре, но то продължава да не се подчинява

Избягвайте да приемате, че детето знае каква е грешката му или какво искате да кажете, когато казвате „дръж се добре“. Бъдете точни за това какво не е наред и защо. Фразата „Не щипи брат си, че го боли“ ще свърши работа.

Детето ви е на път да загуби контрол

Когато децата са на път да излязат от контрол, реагирането по начин, който създава напрежение, обикновено влошава ситуацията. Останете спокойни, направете контакт с очи и понижете гласа си. Спокойствието притежава мощна способност да възстановява мира около вас.

Детето често избухва

Спокойно заведете детето си на тихо място и обяснете защо поведението му не е приемливо. След това му кажете, че може да продължи да си играе, след като се успокои, и изчакайте 2 минути. Ако спорът или крясъците започнат отново, започнете да отброявате още 2 минути.

По-голямото ви дете не иска да ви слуша

Позволете последиците от лошото му поведение, ако сте сигурни, че няма да му навредят. Така то ще се научи от грешките си. „Казах ли ти да не правиш това“ е забранено!

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X