Напишете дума/думи за търсене

Невероятните ползи от почистването на лицето с масла

Почистването на лицето с масло през последните няколко години стана основен тренд в грижа за кожата. Първоначално ни се струваше странно да захвърлим тоалетното мляко и мицеларната вода и да махаме грима с масло, но постепенно много жени, които опитаха този метод, се убедиха в неговите предимства.

Различните видове масла – жожоба, лешник, кокосово, от кайсиеви ядки и др., са идеалният заместител на почистващите козметични препарати, закупени в магазина. Но предназначени ли са за всички и могат ли наистина да заменят измиването на лицето ви, когато сте с грим? Да разгледаме ефективността им по-детайлно.

Разберете от какво се нуждае кожата ви

Ако имате кожа с много белези, тогава почистването с масло е добра идея, защото помага за заздравяването на белези. Ако имате много суха и лющеща се кожа, маслото ще попречи на кожата ви да се чувства стегната и суха и ще я подхрани, така че да стане по-мека. Ако сте с много мазна кожа, която остава мръсна и мазна въпреки измиването, почистването с масло ще ви помогне да разтворите упоритата мръсотия в порите си и да я премахнете. Ако кожата ви прави реакции по неизвестни причини, реагира на промяна на времето или развива алергични обриви, избягвайте маслата.

Как да почистите с масло

Почистването с масло включва използването на масло за почистване на лицето, но методът и последващите действия варират в зависимост от вашия тип кожа.

Ако имате мазна кожа, склонна към акне, и използвате масло, за да премахнете грима си, поставете маслото върху парче памук, за да почистите лицето си. След това поставете топла кърпа върху лицето си и я оставете, докато се охлади. След това избършете остатъците от масло с кърпата. Това ще ви помогне да ексфолирате кожата си, така че да елиминирате натрупванията на мазнини и оттам да не допускате появата на пъпки.

Ако имате суха или нормална кожа, трябва да масажирате маслото в лицето си с пръсти, като внимателно избършете остатъците с памучен тампон, напоен с флорална вода. След това нанесете овлажнител.

Почистването с масло не е универсално за всекиго. Ако имате акне или чувствителна кожа, е разумно да се пазите от кокосово масло или зехтин, тъй като те имат висок комедонен индекс и може да предизвикат появата на пъпки. За такива хора е най-добре да използват успокояващо масло като масло от кайсиеви ядки или слънчогледово масло, тъй като те лекуват зачервяване, възпаление и сухота, в допълнение към почистването. Освен това почистването с масло при някои може да доведе до комедогенно, кистозно акне, почти наподобяващо обриви. Ако това се случи, тогава почистването с масло не е за вас.

Оставете кожата си да се приспособи

Кожата не се адаптира лесно към толкова екстремни промени в рутината, затова бъдете подготвени първоначално да се влоши. Безопасно е да започнете с меко масло като масло от лешници, вместо да скачате направо в често използвани тежки масла като кокосово или зехтин, които въпреки популярността си работят само за много суха кожа. Независимо от това какво масло използвате, разберете, че повечето проблеми са детоксикационни реакции, които ще изчезнат, след като кожата ви се приспособи към рутината.

Рициновото масло и маслото от сладък бадем са един добър микс

Ако не сте сигурни кое масло да изберете и нямате чувствителна кожа, тогава изберете съотношение 1:3 от рициново и сладко бадемово масло. Рициновото масло е стягащо средство, което извлича замърсяванията от кожата, докато маслото от сладък бадем е известно с това, че е многофункционално масло, което лекува белези, подхранва кожата и косата и ги прави сияйни.

Чистотата на маслата, които използваме за почистване на лицето, е наистина важна. На пазара вече има и хубави готови миксове, но се доверявайте само на сигурен производител.

Учени дават 6 хитри съвета за избягване на акне

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X