Напишете дума/думи за търсене

Скучно ви е във връзката? Прочетете това

Признаци на скука в отношенията

Вие чудесно знаете дали ви е скучно във връзката или не, но ето и някои от най-често срещаните признаци, че може да сте в скучни отношения:

  • Не се интересувате от живота, чувствата или интересите на партньора си.
  • Не си обръщате толкова внимание един на друг, както в началото.
  • Мисълта за бъдещето на връзката ви ви кара да се чувствате неспокойни или нещастни.
  • Смятате, че прекарването на времето с други хора е много по-приятно и вълнуващо.
  • Искате да можете да промените партньора си или връзката си.
  • Усещате, че нямате нищо общо.
  • Трудно намирате неща, за които да говорите.
  • Не ви е приятно да прекарвате времето си заедно.
  • Често се чувствате раздразнени от партньора си или той/тя от вас.
  • Вече не се чувствате привлечени от човека до себе си.
  • Вече не се уважавате като преди.

Важно е да запомните обаче, че скуката не е същото нещо като комфорта. В крайна сметка е важно да се чувствате комфортно с партньора си. Това означава, че му вярвате и че можете да бъдете себе си, когато сте с него.

Ако вие и вашият партньор сте щастливи и спокойни с връзката си, тогава от време на време е нормално да настъпват не особено вълнуващи периоди. Те дори не са вредни.

И дори ако тези пристъпи на скука са по-сериозни и разрушителни, това не е непременно знак, че връзката ви е обречена на провал. Вместо това може да означава, че е време да направите някаква промяна или да инвестирате повече енергия и страст в отношенията си.

Но когато скуката означава стагнация или липса на растеж, тя се превръща в проблем. Ако не давате един на друг времето, вниманието и обичта, от които се нуждаете, за да процъфтявате в партньорство, скуката може да означава, че връзката ви върви в негативна посока.

Как да поправим скучната връзка

Скуката може да има сериозно отрицателно въздействие върху отношенията ви с половинката. Има стратегии, които можете да използвате, за да инжектирате малко вълнение и страст във връзката. За да подобрите отношенията си, трябва от тези няколко въпроса:

Скучно ли ви е или просто ви е удобно? Ако бъркате двете, може би си струва да прекарате известно време в размисъл за вашите очаквания и какво се надявате да получите от една връзка.

Кои аспекти на връзката усещате като скучни? Познаването на областите, върху които искате да се съсредоточите, може да ви даде усещане за посока, когато измисляте решения.

След като разучите по-добре проблема, може да помислите за прилагане на едно или повече от следните решения.

Променете начина, по който мислите

Изследванията показват, че стратегия, известна като когнитивна преоценка, може да промени начина, по който хората мислят за любовта и за връзката си. Този процес включва тълкуване на ситуации от различни гледни точки, за да промените начина, по който мислите и чувствате за тях.

С тази стратегия може да се съсредоточите върху разглеждането на положителните качества на партньора си и да помислите как тези характеристики допринасят за връзката ви.

Променете навиците си

Да се чувствате отегчени във вашата връзка може да е отражение на отегчението като цяло. Един от начините да промените това е да разклатите ежедневните си навици. Вместо да ядете на едни и същи места, помислете да отидете на ново място. Намерете ново хоби, което и двамата да опитате заедно. И потърсете начини, по които можете да „подправите“ нещата в спалнята.

Нови дейности, които да опитате заедно

Много фактори могат да допринесат за скуката, но изследователите са идентифицирали два, които са често срещани във взаимоотношенията: липса на стимулация и липса на новост. Да изследваме нови неща заедно е решение, което може да помогне. Нещата, които може да опитате, включват:

  • Започнете да тренирате заедно.
  • Посетете заедно нови места.
  • Намерете нови телевизионни предавания, които да гледате заедно.
  • Отидете на спортно събитие.
  • Посетете заедно концерт.
  • Тръгнете на походи.
  • Запишете се за готварски клас заедно.
  • Опитайте нов спорт като ски или каяк.
  • Създайте лексикон или фотокнига с някои от любимите си спомени като двойка.

Изследванията показват, че споделените дейности могат да бъдат ефективен начин за борба със скуката във взаимоотношенията.

Отидете на среща

Ако сте зациклили страшно, може би е време да върнете нещата към началото и да повторите някои от дейностите, които са ви вълнували тогава. Излизането на среща веднъж седмично може да бъде чудесен начин да се свържете отново и да поговорите. Съсредоточете се върху онези усещания, които сте имали в началото на връзката си, и практикувайте да мислите за партньора си с подобно чувство на вълнение.

Може да го направите по-вълнуващо, като се изненадвате един друг. Купете билети, за да видите любимата игра на партньора си или предложете спонтанно пътуване.

Работете заедно

Важно е да запомните, че трябва да работите заедно, за да намерите решение на скуката. Въпреки че можете сами да предприемете стъпки, за да оживите нещата, усилията ви ще бъдат много по-ефективни, ако и двамата сте на една и съща страница и работите заедно, за да върнете вълнението в живота си.

Направете консултация с терапевт

В някои случаи може да е полезно да говорите с терапевт. Това може да е единственият начин за вас, ако чувствата ви на скука са свързани с по-дълбок проблем като липса на комуникация или отношение към връзката.

Мъжките провокации във връзката

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X