Напишете дума/думи за търсене

Мъжките провокации във връзката

Вероятно много момичета и жени са се сблъсквали с необяснимия феномен на мъжкото поведение - различните видове провокации. Най-често господата притежават дарбата да провокират неприятни действия.

Защо мъжът с държанието си може да предизвика негативни емоции у любимата си и да провокира с него?
Може да има няколко причини.

Биологични

Основната житейска мисия на мъжа е да дестабилизира околната среда. Изследване и трансформация (може би присвояване) на материалния свят.

Психологически

Всеки човек има психологически комплекси. Като комплекс за малоценност например. За да го преодолеете, трябва да направите нещо, което може да увеличи собствената ви значимост във вашите очи, чувството за власт над друг човек, неговите емоции.

Скука
Има много начини да се отървете от скуката, но ако такова умение отсъства от личностните ви характеристики, тогава естествено има втори начин - създаването на адреналинови ситуации.

Психологически вампиризъм
Мъжът използва половинката си, за да енергизира своите нива. Извършва го чрез „източване“ на жената, която е наблизо и емоционално отворена за негативни емоции, учения, оплаквания, обидни шеги и т.н.

Защо го правят? За да получат ресурс.

Вниманието е основният ресурс. Там, където вниманието ви се задържа, там е най-много концентрирана енергията.

Методи за защита от мъж провокатор, манипулатор, вампир

- скъсване, прекратяване на контакт

Обезвреждането е унищожаването на всички възможни комуникационни съответствия, което създава у вас усещане за прекъсване на контакта, а у вампира обезсърчава желанието (интереса) да продължи манипулацията. Може психически да си представите как пускате металните щори, разделящи вас и партньора ви.

- комуникация без емоции (използване на факти и логика)

- пренасочване на вниманието

Помислете в какъв цвят да боядисате тавана, на кой филм да отидете, какво да приготвите за вечеря, да повтаряте таблицата за умножение до втръсване... Основното е да отклоните вниманието от мислите за партньора и неприятната ситуация, тъй като мислите за всяка отрицателна или неразбираема случка имат тенденция да привличат вниманието, превръщайки се в мания.

Какви заключения могат да се направят, ако общувате с мъж провокатор?

1) Провокацията е почти винаги манипулация, а манипулацията винаги е желание да се получи нещо безплатно. Важно е да разберете какво мъжът иска от вас като резултат.

2) Провокатор е почти винаги човек с неголяма интелигентност, с липса на самореализация и някакви постижения, с една дума, губещ.

Адекватният мъж черпи енергията на вниманието и възхищението чрез лични постижения, красиви дела и подвизи и получава адреналин и жизненост чрез спорт, комуникация с природата и общуване с качествени хора.

Разбира се, жената може да бъде и провокатор по отношение на мъжа.

Жените често правят тази фатална грешка - приписват си по-голямо или положително значение, ако са провокирани или манипулирани. Този факт е отразен дори във фразата „щом ме бие, значи ме обича“. Но това е съвсем друга история.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X