Напишете дума/думи за търсене

4 вредни мита за любовта

Винаги съществува риск от разочарование в любовта. Особено ако очакванията ви за партньор са твърде високи.

Почти всички вярваме, че любимият изпитва абсолютно същите чувства като нас, че той има същите мисли в главата си. Всъщност това не е така.
От незапомнени времена се сблъскваме с различни митове за любовните взаимоотношения благодарение на книги, филми, приказки и телевизионни предавания. Те влияят върху представите ни за това каква трябва да бъде истинската любов.

Мит 1 - „Ти си идеалът ми за любов“
Някъде много, много надалеч от вас ви очаква перфектния човек за вас. Той ви подхожда във всичко. Той е това, което сте си представяли от малки. Никога няма да се скарате и определено ще има цвърчаща хармония помежду ви.

Това звучи като приказка, нали? Перфектният партньор, подобно на перфектната двойка, не съществува. Всички взаимоотношения преминават през редуване на възходи и падения.

Не забравяйте, че представите за това какъв трябва да бъде вашият партньор предизвикват само негативни чувства към реалния човек, когато той с появи в живота ви.

Той със сигурност ще бъде различен от този идеален образ, който сте си изградили.

Мит 2 - "Ти си половинката ми"
Това е опасна мисъл, защото се предполага, че ви трябва някой друг, за да станете пълноценно същество. Ами ако никога не се намери тази друга „половина”?

Убеждения като тези ни вкарват в омагьосан кръг от пристрастяващи отношения. Може да изпитваме прекомерен страх да бъдем изоставени

Мит 3 - „Лесно е да обичаш“
Дали? В крайна сметка, се влюбваме в някого, който има:
• други мисли, чувства, интереси, очаквания от връзката
• различен стил на общуване, самоизразяване
• различни стандарти, различно отношение към въпросите на секса, работата и свободното време
• различно отношение към това, което обичате или мразите
• други навици и нагласи, развити през годините

Препрочетете отново Мит №1, защото ако очаквате вашият спътник да мисли, чувства и действа така, както го правите вие, тогава се подгответе за разочарование и отчаяние.

Мит 4 - "Има вечна любов"
Небето над главата ни непрекъснато се променя - понякога е облачно, след това дъждовно, накрая грейва слънце. Ако определим любовта като емоция, тя не може да бъде вечна, защото емоциите не траят дълго.

В началото на една връзка чувствата са по-силни, по-ярки. Периодът на
влюбване е свързан с очарованието от партньора и продължава средно от 6 до 18 месеца. След това тези наситени чувства изчезват или се изтласкват на заден план и именно през този период пикът на раздялата пада, защото вече не изпитваме тези неистови емоции.

Но истинската дълбока връзка започва точно след това: приемайки се един друг без разкрасяване, получавате възможност да изградите истинска интимност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X