Напишете дума/думи за търсене

Митове за отслабването

Няма такова нещо като перфектната диета за отслабване, но ако приемате по-малко калории от тези, които тялото ви всъщност се нуждае, може и да получите ефект.
Кои са митовете, свръзани с отслабването?

Ако не ядете въглехидрати, отслабвате
Според различни анализи шестмесечна диета с ниско съдържание на въглехидрати (почти нулева консумация на хляб, ориз или тестени изделия) и диета с ниско съдържание на мазнини водят до същите резултати по отношение на загубата на тегло.

Средиземноморската диета, нискогликемичната диета, палео диетата водят до едни и същи резултати по отношение на загубата на тегло.
Освен това, ако консумирате пълнозърнести храни, ще намалите приема на калории и ще е възможно да не ядете за по-дълги периоди от време. Разбира се, това ще се случи, ако ги комбинирате със зеленчуци и протеини.

Яденето на плодове след хранене качва килограми
Няма значение по кое време на деня ядете плодове. Ако го правите между часовете за основно хранене, ще ядете по-малко по време на обяд и вечеря, защото плодовете са доста засищащи.

От друга страна, ако ядете плодове след хранене, това ще даде възможност да не ядете нищо друго преди следващото си хранене. Освен това някои плодове, като папая или ананас, съдържат ензими, които подпомагат храносмилането.

Въпреки това естествената захар, присъстваща в някои плодове, може да причини фруктозна малабсорбция. Освен това, когато ги комбинирате със зеленчуци, може да изпитате подуване на корема или метеоризъм. В този случай трябва да ядете плодове сутрин или като следобедна закуска.

Леките или обезмаслени храни са добър избор за отслабване
На първо място, знаете ли какво означава обезмаслена храна?
Това е продукт с 30% намаление на калориите, мазнините или въглехидратите. Обезмаслените продукти, които обикновено са млечни продукти, са продукти без мазнини.

Но имайте предвид, че намаляването на едни хранителни вещества се заменя с други. Мазнините се заменят със захар и обратно. Тъй като обаче продуктите без захар стават все по-популярни, компаниите започнаха да използват изкуствени подсладители.

Когато консумират тези продукти, хората са склонни да ядат повече. В резултат на това има енергично увеличение на приема. И накрая има наддаване на тегло и мазнини.

Яденето на ядки ви кара да наддавате
Това е друг мит. Въпреки че ядките са с високо съдържание на калории, те насърчават загубата на тегло. Това е така, защото те са храни с високо съдържание на мазнини.

Затова препоръчителното количество за прием е между 89,35 до 119 калории на ден, което е много по-ниско от калориите, които един кроасан съдържа.

От друга страна, мазнините са здравословни, защото спомагат за намаляване на възпалението и нивата на холестерола . Съдържат големи количества фибри, които насърчават пълнотата и правилното движение на червата. Ето защо е добре да хапвате шепа ядки, ако искате да отслабнете.

Не забравяйте, че ако искате да отслабнете, трябва да промените навиците си и да бъдете последователни във времето.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X