Напишете дума/думи за търсене

Защо не трябва да пиете чай и кафе на гладно

Не можете да се събудите, ако не нагънете чаша с чай или кафе? Може да считате тези напитки за еликсир и да не можете да се разбудите без тях, но консумацията им веднага след сън може да навреди на тялото ви.

Чай или кафе на гладно

Чаят и кафето имат киселинен характер и приемането им на празен стомах може да наруши киселинно-алкалния баланс на организма ви, което може да доведе до киселинност или лошо храносмилане. Чаят също съдържа съединение, наречено теофилин, което има дехидратиращ ефект и може да причини запек. След консумация на чай или кафе като първо нещо сутрин бактериите в устата ще разградят захарта, което ще повиши нивата на киселина в устата и може да причини ерозия на зъбния емайл. Някои хора също могат да се чувстват подути сутрин след пиене на чай или кафе, ако те са с мляко.

Най-доброто време за тях

Най-доброто време за пиене на чай обикновено е 1-2 часа след хранене. Можете да го пиете и сутрин, но се уверете, че не сте на празен стомах.

Пиенето на кафе преди тренировки обикновено се препоръчва, тъй като ви зарежда с енергия и помага за изгарянето на допълнителни калории. Избягвайте да пиете кафе непосредствено преди лягане, тъй като то може да попречи на цикъла на съня и дори да го наруши тотално.

Здравословни възможности за сутринта

След събуждане можете да изпиете топла чаша лимонов сок с щипка сол и черен пипер. Това е превъзходна опция за отслабване и също така ще повиши имунитета ви. Сокът от амла също е ефективна опция, ако целите засилване на имунитета.

8 навика, свързани с кафето, които са добре за здравето

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X