Напишете дума/думи за търсене

Пречистване на организма с топло масло

Идва лято и на повечето от нас ни се иска да имаме с една идея по-съвършени тела, с които да събираме прехласнати погледи по улиците и по плажовете.

Преди да започнем някаква диета, за да влезем във форма, е добре да пречистим организма си от токсини, консерванти, добавки в храната, стрес, битова химия, лекарства. Това препоръчва хомеопатът и фитотерапевт д-р Атанас Михайлов. Той предлага 2 от най-ефикасните и предпочитани от пациентите му пречиствания.

Започнете детоксикацията при пълнолуние.

С пречистено краве масло Гхи 

3 поредни дни сутрин на гладно се взема топло масло Гхи.

1 ден - 30 г = 2 с.л.
2 ден - 60 г = 4 с.л.
3 ден - 90 г = 6 с.л.

30-40 мин. след изпиване на маслото започва да се пие топла преварена или минерална вода или чай - 2 л дневно.
За обяд и вечеря за всеки от 3-те дни се препоръчва: 1 кафяна чашка ориз, сварен в 1 л вода (без сол и мазнина, могат да се добавят копър, магданоз).

При дискомфорт (гадене, главоболие, отпадналост) се взема прясноизцеден лимонов сок с мед и минерална или преварена вода. При силен дискомфорт детоксикацията се прекратява и се повтаря на следващото пълнолуние.

4 ден - сутринта на гладно се вземат 1-2 с.л. рициново масло и се изпиват 2 чаши чай. След 1-2 часа се консумират плодове. За обяд и вечеря менюто трябва да е зеленчуково. Този вариант на детоксикация не се препоръчва при възпалена жлъчка или камъни в жлъчката.
С прясно изцедени сокове

Сутрин на гладно се изпиват около 10 г (1 равна с.л.) английска сол, разтворена в 50-70 мл вода. Половин час по-късно започва пиенето на сок. Приготвя се от 2-3 лимона, 4-6 грейпфрута и толкова портокали, колкото са необходими за получаване на общо 2 л сок. (Вместо цитруси, сокът може да се направи от ябълки.) Разрежда се с 1,5-2 л минерална вода. Пие се на порции през целия ден, като друга храна не се приема.
При чувство на глад привечер може да се изяде 1 ябълка или 1 портокал. На четвъртия ден се прави захранване. Сутрин се ядат плодове, обядът е въглехидратен, а вечер се добавя белтъчна храна. Салатите за обяд и вечеря понижават гликемичния индекс - важно за адаптацията на организма след детоксикирането.

Дъвчете бавно

За хималайския учител Свами Дев Мурти (който си отиде на 109 години) добрият режим на хранене е включва 1/3 сурови зеленчуци и 2/3 готвено. Като всеки трябва да избере зеленчуците, които му действат добре и които го привличат още щом ги зърне.
Добре е те да се комбинират с парче кашкавал от краве мляко, което помага за смилането и разграждането на зеленчуците в организма. Хималайският учител препоръчва да дъвчем бавно и всяка хапка да предъвкваме по 32 пъти, колкото са и зъбите ни.

Крилатата му фраза е: “Храната трябва да се пие, а водата да се яде”. За тези, които искат да стимулират работата на червата, Учителя препоръчва да ядат по две краставици на ден. Приемът на 2-3 счукани зрънца черен пипер в краве масло помага за доброто храносмилане и изпразване на червата - важен фактор за стройна фигура. “Това, което ядете, това сте вие”, повтаряше Свами Дев Мурти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X