Напишете дума/думи за търсене

Д-р Михайлов: При първи симптоми 1 с.л. английска сол с вода и 24 часа глад

Д-р Атанас Михайлов е един от най-прочутите фитотерапевти и хомеопати у нас. Успоредно с успешната си лекарска дейност повече от две десетилетия той дава своя принос за популяризирането на природолечението в неговата цялост. Завършил е медицина, специалист е по вътрешни болести, но почти не използва конвенционалните средства за лечение, освен в изключителни случаи.

Автор на книгите „Въведение в природолечението. Моята практика“ (2010, „Изток-Запад“) и „Здравословно отслабване. Хранене и здраве“ (2011, „Изток-Запад“).

Знаем, че пълнолунието смущава съня на мнозина, причинява задръжка на течности, но в същото време дава възможност за бързо пречистване на тялото чрез детоксикация и за бързо и трайно отслабване.

От този линк може да разберете повече за детоксикацията по пълнолуние и захранването след нея. Обясненията започват от 13 стр.

Детоксикация

Детоксикация с прясно изцедени сокове

Сутрин на гладно се изпиват около 10 г (1 равна с.л.) английска сол, разтворена в 50–70 мл вода. Английската сол изтегля токсините към червата. Половин час по-късно започва пиенето на сок. Приготвя се от 2–3 лимона, 4–6 грейпфрута и толкова портокали, колкото са необходими за получаването на общо 2 л сок. Разрежда се с 1,5–2 л минерална вода.

Пие се на порции през целия ден, друга храна не се приема. При чувство на глад привечер може да се изяде 1 ябълка или 1 портокал.

Органичните киселини в плодовете подкрепят очистването, плодовата захар влияе благотворно на черния дроб, предпазва от хипогликемии и се отразява добре на тонуса. Процедурата се повтаря 3 поредни дни, а на четвъртия се прави захранване. Вместо от цитруси, сокът може да се направи от ябълки. При много силно чувство на глад може да се вземе 1 ч.л. мед с лимонов сок (на вкус) и минерална вода. Може да се добави и пектин. Пектинът набъбва в червата, създава чувство на ситост и ускорява чистенето. 1–2 ч.л. пектин се разбъркват с половин ч.л. мед (предварително разтворен в 1 ч.л. вода). Доливат се 100–200 мл вода и се разбива с миксер, докато стане гъсто като желе.

Детоксикация с ги

Ги може да се купи от диетичните магазини. Три поредни дни сутрин на гладно се взема загрято (с температура на чай) ги, което всъщност е претопено краве масло с обрана от повърхността му пяна.

Първи ден – 30 г (6 с.л.).

Втори ден – 60 г (8 с.л.).

Трети ден – 90 г (10 с.л.).

30–40 мин. след изпиване на маслото в рамките на деня трябва да се изпие топла (около 70 °С) минерална/преварена вода или чай – минимум 2 л дневно. За обяд и вечеря за трите последователни дни се препоръчва 1 каф. чаша ориз, сварен в 1 л вода (без сол и мазнина, може да се добавят само копър и/или магданоз). При дискомфорт (гадене, главоболие, отпадналост) може да се пие цитронада, приготвена от прясноизцеден лимонов сок, малко мед и минерална или преварена вода. При силен дискомфорт детоксикацията се прекратява и се повтаря на следващото пълнолуние.

Четвърти ден – сутринта на гладно се вземат 1–2 с.л. рициново масло, 2 чаши чай. След 1–2 часа могат да се консумират плодове. За обяд и вечеря менюто трябва да е зеленчуково. Принципите на захранване са същите като при детоксикацията със сокове. ТОЗИ ВАРИАНТ НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА ПРИ ВЪЗПАЛЕНА ЖЛЪЧКА И/ИЛИ КАМЪНИ В ЖЛЪЧКАТА!

Остават препоръките, насочени срещу простуди и грип, в това число и за заболяванията причинени от коронавирус, защото не е отминала опасността.

При простуда, включително и при коронавирусна инфекция
При втрисане, мускулни болки, главоболие, отпадналост = простуда (грип, банална вирусна инфекция или дори причинена от коронавирус) за най-бързо ликвидиране на проблема ще помогне бърза детоксикация. Изброените симптоми са клиничен израз на токсоинфекциозен синдром.

1 супена лъжица английска сол да се преглътне с 50-70 мл вода и 24 часа да не се приема храна, но да се пият изобилно течности.

Камфор
Камфорът е друго великолепно лечебно средство при грип и простуди. Може да се използва камфоров спирт. Обтрива се обилно гръдния кош отпред и отзад, също стъпалата и глезените и настиналият пациент се увива до шията с поне 2 одеяла, като се подпъхват и под краката. Обикновено след 1/2 час започва изпотяване и в рамките на 24 часа настъпва оздравяване.

Във връзка с новините, всяващи страх от инфектиране с коронавирус, обърнете внимание на средстват,а предпазващи от грип, пише д-р Атанас Михайлов. Шумът е прекалено голям, но това, което предпазва от грип, ще предпази и от коронавирус.

Ето една извадка във връзка със свинския грип 2009: "..Грипната епидемия H1N1 е причинила 2 900 смъртни случая в Европа към април 2010 г., което е по-малко от причинените само от сезонния грип смъртни случаи - средно 40 000 при умерена година и 220 000 при изключително тежък сезон..." И още: "...от лятото на 2009 г. до cептемвpи 2010 г. починаxа над 18 400 дyши, а фаpмацевтичният бизнеc cпечели междy 8 и 10 млpд. долара от пpодажбата на медикaменти..." - 
И по-нови публикации: "Годишно по време на грипни епидемии умират между 300 000 и 650 000 души, което се равнява на между 800 и 1 200 души на ден (данни на СЗО)." 

Фокусът на здравните грижи да бъде за подобряване на имунитета, което включва и умерена физическа активност като разходки на открито и умерен спорт.

Винаги е полезно да се приема магнезий: например 2 х 1 таблетка Магнерот дневно.

Това е минералът № 1 за предпазване от увреждащото действие на стреса според самия създател на теорията за стреса Ханс Селие. А неблагоприятните дни са си стрес. Освен това магнезият е чудесно средство за предпазване от спазми, за регулиране на сърдечния ритъм. Има и мощни антидотни и детоксикиращи свойства, а при вирусни заболявания и бактериални инфекции се образуват токсини, които причиняват треска, главоболие, мускулни болки и т.н. Всички тези симптоми може да се повлияят перфектно с английска сол.

Написано е по-горе, но припомняме и тук всички необходими мерки.

Още при най-малки симптоми да се приеме 1 супена лъжица английска сол с малко вода, 50-70 мл, и да не се приема храна 24 часа. Много често това лекува за един ден и вирусните заболявания, за които още няма лекарства!

Магнерот - 2 х 1 таблетка, но при необходимост може да се вземат и до 6 таблетки дневно.

Магнезиев сулфат (английска сол) - 30 г се разтварят в 1/2 л вода и от този разтвор да се пие 2 пъти дневно по 40-50 г дневно.

Непретенциозната английска сол по нищо не отстъпва на по-скъпите аналози в аптеките. В препоръчаната доза няма да се прояви слабителният ефект.

Друга полезна билка е лавандулата. По 1-2 чаени лъжички се запарват в чаша вряла вода 5-10 минути и чаят се прецежда. Лавандулата е много добра билка при вегетативни реакции и има антиспастичен ефект. Във Франция тя е популярна като трапезен чай, както у нас са популярни мащерката, ментата, липата.

За укрепване на имунната система и предпазване от простуди и грип е време за клеева тинктура. Тя е важна за всички, но особено ценна е за най-малките, посещаващи ясли и детски градини. Според официалната статистика те боледуват най-много от простуди - 7-10 пъти от октомври до април. Ако се закаляват, употребяват системно морковен сок, чай от маточина и клеева тинктура, може да бъдат предпазени от ужаса за всяко семейство - градински сополи, безспирни кашлици, отити, ангини и т.н.

Сега припомням приготвянето и употребата на клеевата тинктура.
30 г прополис (пчелен клей) се разтваря в 100 мл 90 - 95% етилов спирт след предварително нарязване или натрошаване. Приема се 3 х дневно по 30 - 40 капки в супена лъжица вода или друга течност.
Дозировката за деца: 1 - 2 капки на прием за всяка година живот. Пример: 5-годишно дете приема 1 - 3 х 5 -10 капки дневно, 2-годишно - 2 - 4 капки на прием.
За профилактика на вирусни заболявания от месец октомври до м. март по 1 доза дневно, при неразположение, грипна епидемия, 3 - 4 дози дневно.

По-подробно за предпазване от простуди и грип - тук.

Във връзка с коментарите за заболяванията, причинени от коронавирус, е целесъобразно здравните грижи да се фокусират за поддържане на белите дробове в добро състояние. С особено значение са:

1) Листата от бъз - съдържат антипневмоничен фактор и може да бъдат много полезни при кашлица и всякакви белодробни страдания. Но бъзови листа не се предлагат в билковите аптеки. Затова е добре да се наберат и изсушат. 2 супени лъжици нарязани бъзови листа се запарват 10-15 минути в 1/2 л вряла вода и чаят може да се прецеди. Изпива се на 3-4 порции през деня;

2) Лененото семе - съдържа бетагликани, мощен имуностимулант и слузни вещества с противовъзпалително действие. Смила се ленено семе в електрическа кафемелачка и се разбърква с кисело мляко, сок или просто с вода. Дневна доза 1-2 супени лъж.;

3) Черната ряпа - сок от черна ряпа. Тя е много успешна при кашлица, цистит и други уроинфекции. Отрязва се капак от горната част, издълбава се малко от ряпата и се поставят 1-2 супени лъжици мед или захар. Когато се образува сок, изпива се. Пак се зарежда ряпата и така - докато пуска сок.

4) Кромид лукът - рецептите с лук (по знаменития фитотерапевт Морис Мeсег лекувал Жан Кокто, Уинстън Чърчил, Роберт Шуман, Конрад Аденауер).

Рецепти за бял дроб

Да се настърже кромид лук на ситно ренде. Смесва се с мед в равни количества: например 100 г стърган кромид лук + 100 г мед. 5-6 пъти дневно да се приемат по 1-2 чаени лъжички.

Една още по-ефективна рецепта - лучено вино. Препоръчвам на моите пациенти с астма, хроничен бронхит, боледували от пневмонии. В подходящ съд се смесват 200 г настърган кромид лук, 100 г чист пчелен мед, 750 мл бяло вино. Сместа престоява 5 дни и се прецежда. Изстисква се остатъкът в тензух. Приема се 2-3 пъти дневно по 30-50 мл. За един курс са необходими 4-6 бутилки по 750 мл бяло вино.

5) Билки при кашлица (бронхит, астма)
Да се смесят по 50 г цвят и листа слез, листа подбел, борови връхчета и 30 г сладък корен. 1-2 супени лъжици от тази смес се запарват в 1/2 л вряла вода 10-20 минути и чаят се прецежда (най-добре в термос). Подслажда се с мед или небет шекер и се пие топъл.

6) Системното пиене на чай от маточина предпазва от вирусни заболявания. Маточината помага за регулиране на сърдечния ритъм.

Полезни са много билки, съдържащи етерични масла, като мащерка, риган, босилек, борови връхчета, хвойна, мента, евкалипт. Те са и с мощни антиоксидантни свойства, което е важно за намаляване на пораженията, причинени и от коронавируса.


Ето какво ни съветва и за пролетната умора д-р Михайлов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X