Напишете дума/думи за търсене

Рецепти за пречистване на организма

През последните години силно се повиши интересът към очистването на организма от вредни вещества, които постъпват в тялото чрез храната, водата, въздуха, козметичните продукти.

Детоксикацията има висока профилактична стойност спрямо всякакви заболявания и позволява поддържането на добро здраве. Тя се прилага по различни методи. Някои от тях са доста сложни и задължително се провеждат под лекарско наблюдение. Преди да пристъпите към прочистване на тялото, е необходимо да се консултирате с лекар, който да прецени дали това не е противопоказана на общото ви здравословно състояние.

При диабет, ниско кръвно налягане и проблеми със щитовидната жлеза популярните начини на детоксикация са неприложими.

Предлагаме ви няколко неагресивни способа, които ще ви помогнат да се разделите с отпадните вещества в домашни условия.

В продължение на седмица пийте на гладно зеленчукови сокове или топла вода с лимон. Така ще подпомогнете работата на черния дроб.

Изключете храни със съдържание на захар. Те нарушават баланса на чревната флора и благоприятстват развитието на "лошите" бактерии. Ако не може да се справите с апетита за сладко, залъжете го, като добавяте малко канела към някоя напитка или ястие.

Включете във всекидневното си меню кисело мляко. Богато на пробиотици, то освобождава организма от вредни натрупвания и укрепва имунната система. Освен това подпомага усвояването на повече полезни хранителни вещества.

Движете се активно, без да се претоварвате - физическата дейност подпомага процеса на детоксикация чрез дихателната и лимфната система. Ходете по-дълго пеша, правете йога упражнения, идете на масаж. Може да вземете и вана с английска сол (магнезиев сулфат). Разтворените във водата кристали задействат процес, при който се извличат вредните токсини от тялото.

Пластири за детоксикация, които се залепят за ходилата, се продават в аптеката. Бихте могли и сами да си ги приготвите. Смесете куркума, стрити листа зелен чай, цвят от лайка, 2-3 стрити таблетки витамин С, бебешка пудра. Добавете малко вода, за да се получи гъста кашичка. Нанесете я върху 2 марли, поставете на стъпалата и увийте с фолио. Оставете пластирите да действат една нощ, за да абсорбират натрупаните токсини.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X