Напишете дума/думи за търсене

3 начина да върнем черния дроб в правия път

Прекаляване с вредни храни и преяждане, повече чаши кафе или алкохол, много цигари. Това са често „изкушенията” на ваканционните дни, в които се отпускаме и сме склонни да опитаме от всичко. И докато ние си почиваме… Пречиствателната станция на тялото - черният дроб не може да си почине. Ето кои грешки да избегнем, за да му помогнем да бъде в кондиция.

Грешка №1

Не пием вода

Тук не влизат в сметката соковете, чайовете и другите техни производни, за които мислим, че ни набавят необходимото количество вода. Ако посягате към прозрачната течност, едва когато сте жадни, то е прекалено късно. Вода е основният двигател на прочистването на организма от вредните шлаки и токсини. Без нея те просто се отлагат в тъканите и органите. И след време започват честите боледувания, които в не малко случаи се превръщат в хронични проблеми. Затова не само през лятото, а целогодишно трябва да пием поне по 2,5 литра вода на ден. С едно уточнение, това е усреднено количество. Нуждаем се от 40 мл. чиста вода на килограм тегло. Можете да изчислите точното количество за вас.

Грешка №2

Прекомерното хранене и липсата на движение

Разтоварете организма от тежката и калорична храна, не като се лишавате, а като хапвате често, но на малки порции. Не пропускайте закуската (филия със сирене/колбас до 120 г.), 1-2 пъти плодове на ден, обяд и вечеря с огромна салата и ястие до 200 г., и приятна следобедна закуска с 40 г черен шоколад през ден. 5-6 кратно хранене на ден. Не звучи непостижимо, нали? Така тялото ви няма да се стресира, няма да трупа запаси, защото го лишавате. И в комбинация с необходимия прием на вода ще изхвърли по-лесно вредните вещества. Не забравяйте да се движете поне по 1 час на ден – най-лесният начин е да ходите пеша.

Грешка №3

Пропускаме да възстановим минералния баланс

Вредните навици изчерпват минералните запаси в чернодробните клетки (хепатоцитите) и така влошават здравето на органа. За да се подпомогне дейността му, трябва да бъде прочистен целия организъм. Именно естествените за тялото минерали се грижат да протекат нормалните процеси на детоксикация. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X