Напишете дума/думи за търсене

7 признака на анемия

Анемията е състояние, при което в тялото няма достатъчно здрави червени кръвни телца. С други думи, когато те не пренасят достатъчно хемоглобин или не функционират по начина, по който трябва. Червените кръвни клетки са отговорни за въвеждането на кислород в организма и отстраняването на въглеродния диоксид от него. Ако тези процеси не работят правилно, може да се отровим от въглероден диоксид. Причините за това може да варират, но добрата новина е, че това моге да се лекува.

Признаци на анемия

Причините за анемията може да бъдат много различни. Разбира се, всички ние сме уморени от време на време, но ако забележите повечето от тези симптоми, струва си да потърсите медицинска помощ.

1. Бледа кожа

Когато тялото не получава достатъчно кислород, или страда от намален брой червени кръвни клетки, кожата променя цвета си и изглеждаме много бледи. Това важи не само за лицето, но и за цялото тяло, особено за ръцете, за вътрешната част на долните клепачи и за езика.

2. Неравномерен сърдечен ритъм

Ниските нива на хемоглобина карат сърцето да работи по-усилено от нормалното. За да изпомпва кръвта, трябва да работи здраво, опитвайки се да даде достатъчно кислород, което може да доведе до неравномерен сърдечен ритъм.

3. Умора

Ако органите не получат необходимото количество кислород, организмът трябва да работи много по-здраво, за да произведе достатъчно енергия за ежедневното си функциониране, а това ни кара да се чувстваме много уморени.

4. Проблеми с концентрацията

На всички органи им трябва кислород, за да функционират добре, и мозъкът не е изключение. Ако нивото на кислорода е по-ниско от това, което му е необходимо, не може да мислим трезво и често страдаме от лоша концентрация.

5. Изтъняване на ноктите

Ако ноктите са крехки или развиват подобна на лъжица форма, това може да е друг често срещан, па макар и не толкова известен симптом на анемия.

6. Пукнатини в ъглите на устните

Повечето устните се напукват и изсушават от вятъра, слънцето или студените температури, но анемията причинява напукване в ъгъла на устните.

7. Желание за консумация на нехранителни вещества

Учените все още нямат обяснение защо анемията причинява тези странни желания, но най-често срещаните са апетит към почва, талк или лед.

Природно лечение за анемия

1. Подобрете нивата на стомашната киселинност

Когато стомахът не произвежда достатъчно киселина, тялото не може да преработи храната до необходимата степен, а това може да доведе до недобра абсорбация на минерали и витамини, включително желязо и витамин В12.

Начини за подобряване на ниските киселинни нива:

- разредете 1 с.л. в чаша вода и пийте 15 минути преди хранене

- джинджифилът помага да стимулира храносмилането сокове

- ферментиралата храна също подобрява храносмилането

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X