Напишете дума/думи за търсене

7 признака на анемия

2. Излекувайте пропускливите черва

Ниските киселинни нива може да са причина за развитие на т.нар. пропускливи черва, тъй като храната не се усвоява правилно и дразни лигавицата на червата, която с течение на времето се уврежда Когато това се случи, неразградените частици от храна и токсините, може да преминат през червата в кръвта, причинявайки различни здравни проблеми, включително анемия. Пропускливостта на червата най-често се причинява от небалансирана диета, затова най-добрият начин е да промените това, което ядете.

- премахване на чувствителността към храните

- включване на здравословни мазнини във вашата диета – риба, зехтин, авокадо

- премахване на преработената храна

3. Яжте ферментирали храни

Ферментиралата храна е пълна с пробиотици, които са добри бактерии, помагащи на храносмилателната система да работи добре. Тези бактерии са известни, че лекуват лигавицата на червата.

Примери за ферментирали храни:

- кисело зеле

- кефир

- пресни сирена

- кисело мляко

- мисо

- комбуча

4. Увеличете приема на фолиева киселина

Фолиевата киселина е известна още като витамин В9 и играе важна роля в много от функциите в тялото, включително изграждането на здрави червени кръвни телца.

Храна с високо съдържание на фолиева киселина:

- зелени зеленчуци

- боб

- папая

- цитрусови плодове

- пълнозърнести храни

5. Увеличете приема на B12

Този витамин също е съществен елемент за здравите червени кръвни телца. Вегетарианците, веганите и бременните жени може да бъдат изложени на по-висок риск от недостиг на витамин В12.

Храните с високо съдържание на витамин В12:

- месо

- яйца

- млечни продукти

- риба

- морски дарове

6. Увеличете приема на желязо

Желязото е един от елементите, които са от съществено значение за правилното функциониране на тялото. Той е ключов минерал за производството на червени кръвни телца и неговият дефицит е много вероятно да причини анемия. Има 2 начина да увеличите приема на желязо - чрез добавки и храна.

Храна с високо съдържание на желязо:

- червено месо

- цвекло

- черен дроб

- спанак

- броколи

- леща и боб

- ядки

- зърна

7. Вземете правилната хранителна добавка

Научно доказано спирулината е една от най-мощните суперхрани, които идват на помощ, когато борим анемия. За разлика от други водорасли, клетъчната стена на спирулина има високи концентрации на мукополизахариди, които лесно се усвояват и образуват гликопротеинови комплекси, важни за синтеза на протеини и изграждането на клетъчни мембрани. Спирулината е безапелационна подкрепа при борбата с диабет, хронична умора, анемия, язви, както и когато търсим начин да защитим имунната система.

Препоръчваме ви препарат с доказано действие, а именно Algoglobin. Специалното при него е, че чрез процес на биохелиране се обогатява клетката на спирулина с желязо и така то става 100% бионалично за организма. С какво ще допринесе за по-доброто ви здраве Algoglobin?

- ще подпомогне нормализирането на нивата на хемоглобина и желязото;

- заради по-високия хемоглобин ще усетите прилив на енергия и ще забравите за умората;

- ако имате проблем с кръвозагуба, ще получите ценна помощ, защото препаратът подпомага образуването на червени кръвни телца;

- ще пощади стомаха ви за разлика от добавките с елементарни форми на желязо; 

Научете повече за Algoglobin Alphyca тук.


       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X