Напишете дума/думи за търсене

Разлики между зависимите и самодостатъчните жени

По какво се различават зависимите и самодостатъчни жени?

И какви стъпки трябва да предприемете, за да станете не само независима, но и много успешна и щастлива жена.

Стъпки към женската самодостатъчност са разработени от известната психоложка Лариса Ренар.

1. Отговорност за своите действия
За да поддържаш собствената си гледна точка, е необходима смелост и разбиране, че другите може да не те харесат и напуснат. Но когато човек престане да се заблуждава, че е зависим от околните, средата му се променя, а отношенията с другите стават по-искрени.

2. Независимост от мнението на другите
Когато една жена е в хармония със себе си, околните не могат да повлияят на нейното състояние и настроение. А когато няма вътрешна хармония, тогава всяка критика може да доведе до депресия. Преди да реагирате отрицателно на каквото и да било, трябва да се запитате: „Защо толкова рязко реагирам?“ Помнете, че само това, което позволяваме, се случва с нас. Веднага щом станете независими, нищо няма да ви дразни.

3. Правят това, което обичат
Правенето на това, което обичате, вдъхновява и зарежда с енергия. Жена, изпитва страст от нещата, които прави, е много вълнуващо за мъжа, защото тя не се страхува да бъде себе си, интересна е и е изпълнена със страст към живота.

4. Защитават собствените си интереси
Ако една жена е любител на спорта, има хоби, надгражда личностното си развитие, тогава тя успява да запази своята индивидуалност, а не се асимилира от партньора си. Самодостатъчните жени не се отказват от хобитата си заради мъжете, защото не искат да живеят скучен и монотонен живот.

5. Имат собствен кръг от приятели
Когато една жена активно общува с други хора, тя се развива и се вдъхновява, не става скучна и предвидима. Дори присъствието на ухажори създава усещане, че тя все още е интересна на представители на противоположния пол и че лекият флирт е начин да освежите отношенията и да покажете на мъжа до вас, че той винаги е на първо място, но в същото време да му дадете да разбере, че конкуренцията не е мъртва.

6. Мълчат за техните проблеми и тайни

Когато една жена знае как да мълчи за себе си, тя наистина е интересна за мъжете, защото това ги кара да искат да знаят повече за нея. Твърде откровените разговори, особено за всички проблеми, е малко вероятно да предизвикат желание за комуникация по-нататък.

7. Уважават себе си
Самодостатъчните жени никога не пренебрегват себе си. Те уважават другите хора и техните гледни точки, но в същото време не си позволяват да нарушават собствените си лични граници, правила и ценности.

8. Ценят се

Когато една жена знае своята стойност, когато се гордее с външния си вид и знанията си, тогава обкръжението й също ще я оцени. Ако една жена не се грижи за себе си, тогава мъжете ще се отнасят към нея по съответния начин. Помнете, че самолюбието ви изпълва с енергия и радост.

9. Контролират емоциите си

Самодостатъчните жени много добре контролират емоциите си, така че понякога изглеждат хладнокръвни. Те не изпадат в истерия, дори когато вътре им ври и кипи. Те говорят ясно и отчетливо, защото са абсолютно сигурни, че са прави.

10. Избират най-доброто за тях

Самодостатъчните жени за разлика от зависимите си посестрими не изневеряват на себе си във всяка ситуация. Те правят това, което им харесва, лесно защитават своите интереси и принципи, общуват само с тези, с които искат. Такива жени избират само достойни мъже и не се съгласяват на по-малко. А ако наблизо няма такива мъже, тогава самотата не ги плаши, защото те знаят как да бъдат в хармония със себе си, без да губят енергия за ненужни дела, срещи и отношения.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X