Напишете дума/думи за търсене

5 неща, които трябва да знаем за силната жена

Тя може да изглежда като цвете, но да бъде силна като вековен дъб. Има някои неща, които не знаеш за нея...

1. Силната жена рядко демонстрира сила

Няма да я чуеш да повишава глас, няма да я видиш да си проправя път с лакти, няма да усетиш, че тя се налага. Всички онези показни символи на силата и властта не са й по вкуса. Нейната сила е в главата й, в сърцето й, в морала и в чувствеността й. Тя е силна с решенията си, със смелостта да следва мечтите си, с дързостта да слуша сърцето си и с мъдростта да бъде приятел със страстите си. Затова много често ти дори не знаеш какъв мощен вулкан се крие зад крехката й черупка.

2. Силната жена умее да побеждава, но умее и да губи

Силата не е в това да си винаги отгоре, да си винаги пръв. Силата е в това да умееш да преценяваш битките си и да напускаш пътища, които не са за теб и не ти носят нищо освен мъка. Силната жена е силна в това да познава вярната посока и верните хора. Тя е силна в това да ги цени и пази, да се бори за тях, ако е необходимо. Ако си неин истински и открит приятел, силната жена ще те пази като очите си, защото тя знае, че чистото приятелство е едно от най-рядко срещаните съкровища днес. За нея ти си битка, която си струва.

3. Силната жена се променя постоянно

Това е плашещо понякога за околните, но промяната е цветът на нейната мощ. Силната жена винаги търси по-доброто, на което е способна, и по-доброто, което би могла да срещне по пътя си. Няма да я видиш за скучае, да се оплаква, да седи в инерция дълго време. Когато нещо я стяга на мястото й, тя затяга коланите и излита с неподозирана скорост. Ако имаш късмет да си силен човек също, ще знаеш как да я следваш и как да се заразяваш от промяната в нея.

4. Силната жена се влюбва силно, но не остава в компромисни връзки

Тя умее да се влюбва като диво животно. Нещо по-важно – тя умее да обича като никоя друга. Тя намира своята сила в това да дава, да бъде вдъхновителка, да бъде нечия. Тя умее да пази любовта и познава всичките й фази. Тя знае кога на любовта й е нужно сърцето да отстъпи за кратко на разума. Тя играе този танц като световен шампион и ако ти си верният човек за нея, няма да намериш по-добра партньорка. Никога няма да те настъпи, а след няколко красиви завъртания по дансинга ще те отнесе в свят, невиждан от теб – красив, смислен и постлан с хармония и смях. Ако обаче ти си страхливец, ако си неискрен, нецял, колебаещ се, шикалкавещ и слаб, нейната любов ще изтече в края на песента и тя ще потърси някой друг, на когото да покаже стъпките. Силната жена не остава в компромисни връзки със слаби мъже. Тя винаги търси идеалното сърце от своя любовен пъзел.

5. Силната жена не знае, че е силна

Тя не се замисля за това с какво превъзхожда другите. На нея никога не й е достатъчно постигнатото. Може би затова често е малко неспокойна. Силната жена не се срамува, че плаче, че се нуждае. А тя се нуждае също като всяка друга от това да бъде прегърната, да бъде приласкана. Тя има нужда от правото си да се чувства слаба и закрилена понякога. Дадеш ли й обаче спокойствие, успееш ли да я разсмееш, крилете й се разтварят наново и силата й придобива поглед на току-що родена надежда.

Ако познавате силни жени с вдъхновяващи истории, номинирайте ги в нашата кампания "Вдъхновителки".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X