Напишете дума/думи за търсене

Какво търси еволюиралата жена в един мъж

Извървели сме дълъг път от времето на нашите баби. За тях бракът и семейството са били основната цел в живота и те често са приемали първия мъж, който се появи. В наши дни обаче жените искат нещо повече от живота като цяло и от любовта в частност, пишат нашите приятели от виртуална духовна библиотeка "Спиралата".

През последните десетилетия жените са направили велики крачки напред в света, както и в своите кариери и взаимоотношения. Еманципацията на жените им дава равни права на работното място и в обществото като цяло. В резултат на това днес жените с увереност управляват както финансите си, така и взаимоотношенията си.

Ние вече не сме съгласни да се примирим с по-малко от това, което наистина искаме, когато стане въпрос за взаимоотношения, нито пък искаме да останем във връзка, в която сме нещастни. Можем да кажем, че сме еволюирали. Затова нека разгледаме какво търси силно еволюиралата жена в един мъж:

1. Тя иска той да бъде уверен

Еволюиралата жена иска мъж, който черпи силата си отвътре, разчита единствено на собствените си качества и е уверен във вродените си дарби. Тя не се впечатлява от скъпите му дрехи, лъскавата кола или нулите в банковата му сметка. Някои мъже обаче бъркат увереността с арогантността, а второто всъщност е доста отблъскващо за една еволюирала жена. Нищо не е по-притегателно за една осъзната еволюирала жена от един истински уверен мъж. Най-много я вълнува неговия Дух на войн!

2. Тя иска той да е изпълнен със страст към живота

Еволюиралата жена иска мъжа да има свой живот и извън връзката. Колкото повече удоволствие изпитва от своя собствен живот, толкова повече удоволствие ще внесе и в тяхната връзка! Еволюиралата жена е силно привлечена от мъжа, който обича своя живот. Тя не иска той да търси щастието си чрез нея, а желае той да създаде своя собствен щастлив живот. Тя иска той да бъде изпълнен с ентусиазъм от живота си без нея, както и от живота, който споделя с нея. А освен това неговата страст към живота е пропорционална на страстта в тяхната връзка.

3. Тя иска цялото му сърце

Пътят към интимността започва от сърцето, а това изисква да се отвориш за уязвимостта. Еволюиралата жена иска мъж, който разбира, че интимността е нещо повече от просто секс. За да може наистина да обича един мъж, жената трябва да чувства и познава неговото сърце. Това често е трудно, защото момченцата ги учат, че уязвимостта е слабост, въпреки че това е далеч от истината. В резултат на това като възрастни те пазят сърцето си и не си позволяват да изпитват пълна и дълбока интимност.

Уязвимостта обаче изисква много кураж (мъжко качество), което пък идва от латинската дума “cor” (courage на английски), която значи сърце. Противно на общоприетото схващане, куражът да живееш и действаш от сърцето е знак на храброст и мъжественост. А няма нищо, което еволюиралата жена да обича повече от мъжествен мъж!

4. Тя иска той да уважава нейната женска мъдрост

Женската енергия е недоразбран, но могъщ източник както за жените, така и за мъжете. Векове наред са ни представяли ролята на жената в погрешна светлина, в резултат на което истинската й роля е била забравена. Прекалено дълго време мнението и гласът на жената са оставали нечути, а вродената й мъдрост – непризната. За щастие днес много жени се свързват отново със своята женска природа и своите вродени заложби. Дори и мъжете днес придобиват различно познание за силата и значението на женската енергия. Жената, встъпила в своята женственост, излъчва сила и обаяние. И тази жена желае мъж, който да разпознава, почита и уважава тази нейна сила. Тя иска неговата подкрепа, докато се развива и учи как да я изразява. Еволюиралата жена иска мъж, който не само не го е страх от силата на нейната женска мъдрост, а я приветства, защото знае, че нейната мъдрост е от полза и за него.

5. Тя иска той да е готов да се предаде на любовта

Това е голяма трудност за мъжете. По природа повечето мъже са предпазливи. Те се предпазват с психологически щит, който е необходим по време на война, но не и когато става въпрос за любов. Еволюиралата жена иска мъж, който не се страхува да смъкне гарда си и да остави бронята на бойното поле, когато е с нея. За да установи истинска свързаност, той трябва да е готов да се предаде – не на жената, а на самата любов. Еволюиралата жена иска мъж – войник на любовта!

6. Тя иска той да е отдаден на себе си и на нея

Повечето жени искат отдаденост. Но ключът към трайно отдаване на връзка е първо да си отдаден на себе си. Една осъзната, еволюирала жена иска мъж, който не се страхува да се отдаде – и на живота, и на любовта. Когато той се ангажира със собственото си израстване, това означава, че той ще подкрепя и насърчава и нейното израстване. Тя иска мъж, който е отдаден първо на себе си, а след това и на нея. Тя иска да еволюира със своя мъж. Личностното израстване и развитие са от основно значение за еволюиралата жена. Тя иска да израсне ментално, духовно и личностно в живота и любовта, съответно желае партньор, който е готов да израства рамо до рамо с нея. Сърцето й копнее за еволюирал мъж.

Автор: Челси Диадхиу

Източник: mytinysecrets.com

http://zdravaistoria.com

Превод: Емилия Цанева

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X