Напишете дума/думи за търсене

10 неща, заради които мъжете се страхуват от обвързване

Голяма част от силния пол се страхува от обвързване. Има мъже, които предпочитат да са част от най-страшната сцена във филм на ужасите пред това да допуснат жена до себе си. Какво ги кара да пресичат на другия тротоар, когато видят жената, която всъщност безумно харесват, или защо се решават да я поканят на среща една година след запознанството? Вижте най-срещаните причини, поради които играта на криеница се превръща в любима за един мъж.

1. Възрастова разлика

Когато хареса жена, която е по-малка от него, мъжът чувства несигурност. Смята, че тя все още не е достатъчно улегнала и няма как да гради сериозни отношения.

В една определена възраст, когато се наживеят и находят по дискотеки с приятели, мъжете търсят някого, при когото да се прибират и който да се грижи за тях.

Когато жената е много по-малка, той се страхува, че на нея тепърва  предстои да изживее неща, през които той вече е преминал. Това кара червената му лампа да светне и да направи крачка назад, за да не се окаже в ситуация, в която чака приятелката си да се прибере от нощен клуб в 3 сутринта.

Всяко правило обаче си има изключения и доста често възрастта не е определящ фактор за държанието и мисленето на един човек.

2. Провалена предишна връзка

Това е може би най-често срещаната причина един мъж да бяга като опарен от жените. Доказано е, че силният пол изживява по-тежко разделите, особено след много дълга връзка. Макар външно да изглеждат равнодушни, мъжете забравят трудно първото любовно разочарование, а още по-трудно допускат до себе си друга жена след това. Притесняват се, че отново ще минат през същата болка. Най-често това се случва на хора, които са имали връзки над 3 години. Колкото по-нагоре се качва периодът на предишните му отношения, толкова по-невъзможен става следващият достъп до сърцето на господина. Но ако трябва да сме честни - търпението е едно от най-добрите качества в такова положение. Това, което не бива да правите при такава ситуация, е да подхождате агресивно с наранения мъж. Оставете го той да ви търси. Така ще се почувства спокоен, че не го притискате и по-бързо ще изгради доверието си във вас.

3. Мнението на приятелите му

Когато той има определен кръг от приятели, с които общува от години, се притеснява да допусне жена в него. Най-малкото защото се пита дали тя заслужава това и как ще се представи пред тях. Мой познат ми разказа как при запознаването на гаджето му с компанията се оказва, че тя е флиртувала с двама от приятелите му немного назад във времето. Неприятната случка е била достатъчна, за да се откаже от срещите за дълъг период от време. Друга срещана ситуация е, когато след такава среща мъжът казва: “През цялото време се молих да мълчи.” Най-често това се случва, когато жената прави неуместни изказвания, злепоставящи мъжа до нея.

4. Мога ли да издържам семейство

Понякога мъжете са притеснени дали имат достатъчно добра работа и позиция и дали са подсигурени финансово, за да могат да гледат семейство. Затова дават заден ход, когато се стигне до нещо сериозно. Правят го, за да си спечелят време и пространство, за да се почувстват сигурни в себе си. Има и такива, които, макар да нямат минуси в тази сфера, мислят по същия начин, защото успехите, които постигат, никога не са им достатъчни. Така отлагат обвързването с думите, че им е рано, и измислят всякакви оправдания да избягат от реалността.

5. Жената е много ухажвана

Всеки харесва красивите жени. Тялото е като изваяно от скулптор, а в лицето са като изящно изрисувани порцеланови кукли, пред чиято красота е трудно да бъдеш безразличен. Какво се получава, когато един мъж се захласне по такъв тип момиче? Казва си, че тя няма как да е само негова, и не знае как да постъпи. Отчаяно се лута между това дали да действа, или да вложи разум и да се оттегли. Същото се случва и когато такава дама има повече приятели мъже. Избраникът се обърква и не може да разбере каква роля да заеме - дали тази на приятел, или на обекта на вниманието.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X