Напишете дума/думи за търсене

Как да познаем мъжа, който се страхува от обвързване

Има мъже, които изглеждат добре, умни са и начетени, но стане ли въпрос за сериозна връзка, камо ли за брак, бягат надалеч. Защо се страхуват от обвързване, как да ги познаем, за да не си загубим напразно времето с тях, и как да не ги подплашим.

Не мислете, че вие сте виновни за неговото бягство

Един тип мъже се представят добре на първа среща, но никога не се обаждат повторно, други правят страхотен секс и след две-три срещи изчезват, има и такива, които с години поддържат връзка, но стане ли въпрос за брак, панически прекратяват отношения и плюят на петите си. Случва се в началото на връзката жената да не проявява голям интерес, колкото мъжът, все пак той трябва да я спечели, а накрая тя пак да остане разстроена. За да се избегне този крах, преди всичко трябва да може да се разпознава мъжът, който се страхува да обича. Някои господа си струват грижите и страданията, защото са склонни на промяна, но други – не. Ако усещате, че има шанс той да „ремонтира“ себе си, трябва да притъпите неговата чувствителност още преди да е започнал да действа според страховете си. Затова го разпитайте как са приключвали миналите му връзки. И това, което е много важно - не допускайте да поемате върху себе си вината за безобразното му поведение.

Неговият начин на мислене е различен от вашия

Възможно е всичко, което на вас ви носи усещане за стабилност, на него да му причинява чувство за задушаване, т.е. някои от нещата, които възприемате като израз на любов, в неговите очи да са вид клопка и опит да го омотаете в мрежите си. За да не избяга от вас, е важно вие да определяте темпото. Той може и да иска бърз и необуздан романс, но само едно бавно, стабилно развитие на връзката ще положи основите на дълготрайност. Така че не бързайте да му се разкривате, да го приемате, да му се доверявате и да скачате в леглото му.

Не се доверявайте на фантазиите му, независимо колко са прекрасни. Разберете, че вашата любов няма да го промени, но вашата независимост може и да успее.

Ако се държите майчински, ще го задушите

Още в мига, когато започнете да се притеснявате, че е настинал или че е спал лошо, го задушавате. Недейте да чистите и да разтребвате след него, както е правила майка му. Оставете го да бъде ваш партньор, а не дете. Не му позволявайте да се отнася с вас, все едно сте му съпруга и сте длъжна да вършите всичко за него, а той да се държи все едно ви е гост.

Не забравяйте, че някои мъже обичат само да свалят звезди. Затова го преценете според това, което върши, не според това, което говори. Не предприемайте сериозни промени в живота си заради изреченото, ако нямате трайни доказателства. Освен това, ако не сте постоянно обвързани с него, не се лишавайте от възможността да разширите социалните си контакти и познанства със стойностни мъже.

Ако той не се държи адекватно с вас, не търсете оправдания в тежкото му детство, трудния му характер или напрегнатата му работа. И най-важното - не забравяте, че централна фигура във вашия живот сте вие самата. Така че се грижете за себе си. Имайте доверие на собствената си интуиция, бъдете предпазливи и градете връзката бавно и разумно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X