Напишете дума/думи за търсене

4 причини, поради които умните жени остават в лоши връзки

Не изглежда логично толкова много жени да се влюбват в неподходящи, дори опасни мъже или да се окажат в нездравословни връзки.
Така де, ние сме умни, мъдри, ние сме самоуверени. Трябва да сме по-наясно с нашето добруване, нали така?
Въпреки това, поради различни причини, всички тези наши силни страни могат да се стопят и да сме принудени да се оставим на „милостта” на връзките, които могат да ни изсмучат емоционално и психически.

Кои са 4-те психологически причини, поради които си падаме по нездравословни мъже и оставаме в лоши отношения?

1. Имаме нерешени проблеми с нашите бащи
Знаете ли, че жените, които имат добри и адекватни отношения с бащите си, са склонни да се превърнат в по-здрави, по-щастливи и по-силни жени?

За съжаление, дамите, които не са имали този късмет, имат склонност са влизат в поредица от връзки с неправилните за тях мъже. Така че, ако вашият случай е такъв, то тогава е съвсем обяснимо защо се влюбвате в нездравословни за вас мъже.

2. Чувстваме се неудобно във връзка, която дава сигурност, комфорт или спокойствие
Хората, които имат непреработени проблеми, могат да бъдат предразположени към гняв и насилие и, за съжаление, партньорът е човекът, който често получава този гняв и насилие.

Така че, разгледайте добре вашата склонност да преследвате твърде лоши момчета. Дали заради предизвикателството, което те може да ви дадат, драмата, която може да направи нещата „интересни”, ги избирате?

Повечето от жените искат здрава връзка и не искат да си играят игри. Но този тип отношения се намират в баланса между лошите момчета и скуката.

Здравата връзка е тази, в която се чувствате предизвикани, но също така се чувствате добре със себе си.

Любимият е там за вас, този перфектно балансиран човек, който може да ви обича по здравословен начин.


3. Не се чувстваме добре със себе си
За съжаление, много жени, които са привлечени от нездравословни за тях мъже, са жени, които не се чувстват много добре в кожата си.

Те често позволяват да бъдат малтретирани от всички в живота си с надеждата да бъдат обичани.

Защо в края на краищата един добър мъж би искал да бъде с нея? В резултат на това те се оказват в токсична връзка след токсична връзка.

Затова едва след като започнат да се вглеждат добре в себе си и да намират мястото си в света, ще започнат да осъзнават собствената си стойност и да правят по-мъдри избори, когато става дума за мъже.

4. Страхуваме се да останем сами
Толкова много хора живеят в смъртен страх, че никога няма да намерят своя човек. Че ще останат сами, че няма да имат деца и че ще бъдат нещастни.

В резултат на това те стават непридирчиви към онзи, когото са избрали да обичат. Те смятат, че е по-добре да бъдат зле придружени, отколкото сами.

Толкова много жени си падат по лоши мъже.

Независимо дали става въпрос за миналите им проблеми с бащите им, влиянието на медиите, нуждата им да бъдат предизвикани или страха им да останат сами, жените, които избират и остават с опасни мъже, са предназначени за връзка, която няма да бъде лесна за тях.

Така че, разгледайте добре перспективите, които имате за взаимоотношенията. Имате ли нужда от такова предизвикателство?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X