Напишете дума/думи за търсене

Как да накарам бившия да ме иска отново

Често в живота се случва така, че трябва да загубим нещото, за да го оценим по достойнство. И връзките не правят изключение. Тъгуваме по тях, когато се разпаднат, ровим се в причините, искаме да върнем времето назад, за да ги поправим. Защото липсата им се оказва по-голямо зло.

Никой не е успял все още да се справи с времето, но за любовта невъзможни неща няма и всички средства за спасяването й са позволени.

Когато любимият е вече екс

Всъщност той изобщо не е нисък, кой ви пусна мухата, че краката му са криви. Колко е грижовен и забавен. Същият парфюм ли ползваше и преди, и защо не си чувствате краката от капачките надолу. Май не ви е много добре, задъхвате се само при мисълта за него, дланите ви се потят, погледа блуждае, ушите ви пищят. Диагнозата е повече от ясна. Тежка форма на любов с краткотрайна загуба на памет и замъглено зрение. Е, ще страдате или ще действате? Заложете на второто, поне ще сте опитали да го спечелите обратно.

Върнете се в своето аз

Това е първото нещо, което трябва да свършите след раздялата. Старите приятели все още имат телефони, колегите ви отдавна се надяват да се включите в петъчния купон. Защо всеки път пропускате сбирките на съучениците? А какво стана с уроците по бойни изкуства? Идеални са за освобождаване на напрежението, пък и вероятно сте пропуснали да забележите, но в салона е пълно с господа.

Разнообразете външния си вид

Не е нужно да си причините прическа „0 номер”, но различният цвят или дължина на косата могат доста да раздвижат излъчването ви. Поглезете се, действа добре на самочувствието, а то е като магнит за бившия.

Обърнете тактиката на 180?

- Не се обаждайте по 100 пъти на ден, както обикновено, не питайте в съобщение защо не отговарят на обажданията ви. Изненадайте го с мълчание. И без това сте толкова заета... Да се чуди човек как въобще ви стига времето.

- Не бързайте да го поздравите, когато се срещнете случайно или не чак толкова случайно. Не търсете погледа му първа, но и не бъдете груба. Ако ви заговорят, отвърнете. Най-малкото доброто възпитание го предполага.

- Приложете същия подход и към приятелите му. Дайте й на тях тема за размисъл, дали не избягвате въпроса „виждаш ли се с някой друг”. Изобщо не си мислете, че не ги интересува.

Не показвайте ревност

Ако се движи срещу вас под ръка с друга дама, най-доброто, което може да си пожелаете, е земята да се разтвори под краката им. И понеже е малко вероятно, не хуквайте през локвите към отсрещния тротоар. Сигурно вече са ви забелязали. Не изпадайте в паника, поемете въздух и не се отклонявайте от пътя. Дръжте се естествено. Поздравят ли ви, не подминавайте. Ако се очертава да се разминете безмълвно, направете го. Изберете си гърба на някой непознат и го следвайте с поглед. Дори не си помисляйте да спрете без покана и да попитате, дали няма да ви представят на дамата до себе си. Забравете!

Не правете комплименти

Ще трябва да устоите. Ужасно е секси, когато е облечен по-така. Но ако се озовете на едно и също парти, не бързайте да се прехласвате по външния му вид. Получите ли комплимент, благодарете и му отвърнете. Без суперлативи. Може дори да отбележите, че вратовръзката не подхожда цветово на ризата. И сигурно ще е самата истина, кой му е избирал вратовръзките в последно време.

Научете се да казвате „не”

Няма нищо страшно. Репетирайте пред огледалото, ако се налага. Не може да сте винаги на разположение, когато той ви търси за услуга или съвет. И вие имате приятели, които се нуждаят от вас, храните се (без да уточнявате с кого), работите, имате час за маникюр. Защо ли толкова държите на външния си вид. Не пропускайте обаждането, и обещайте да помогнете, когато се освободите и ако ви остане време.

И не забравяйте, радвайте се на живота или поне си дайте вид, че го правите. Не спирайте да се усмихвате, дори да ви се плаче. Кой знае, може да ви наблюдават тайно от някой ъгъл и да си задават същите въпроси като вас: „Къде сбъркахме?”, „Дали да не опитаме отново?”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X