Напишете дума/думи за търсене

Той не е като предишния. Какво да правя?

Има достатъчно добри причини, за да не сравняваме настоящата ни връзка с предишната. Нищо добро няма да излезе от това, ако вдигате оценки на сегашния си любим, оценявайки го прямо бившия. В крайна сметка, всички отношения си имат своите пикове и падения.

Вижте цялата картинка
Ако ще претегляте на везни един мъж с друг, тогава извадете целия им арсенал. Не си спомняйте само за най-добрите качества на някогашния любим. Това няма да ви даде реална представа за общата картинка. Всяка любов си има своите грозни моменти, чиито щрихи ще трябва да разкрасявате с времето.

Не се фокусирайте върху негативното
Сравнението между две ваши любови е лесен капан, в който може да паднете. Веднъж започнали този пагубен процес, със сигурност нещата, които ще ви занимават най-усърдно, ще са със знак минус. Лесно е да забравим чудесата във връзката си и великолепните качества на сегашния ни любим, ако сме му ядосани.

Това ще ви събори
Не се концентрирайте върху сравнителния анализ. Това ще разруши устоите на емоцията ви. Теодор Рузвелт е казал, че сравнението е крадец на радостта. Не се ограбвайте сами. По-добре насочете вниманието към настоящето, вместо да гледате към безвъзвратно отминалото минало.

Всеки има недостатъци
Повтаряйте си тази мантра всеки ден, ако трябва. И вие не сте безгрешни. Със сигурност и мъжът до вас не ви намира за перфектна, но необходимо ли е постоянно да ви го напомня. По-важното е любимият не е да е безгрешен, а да е добър с вас. Ако ви се случва да забравяте колко е ценен той за вас, направете си списък с достойнствата му и поглеждайте от време на време в него.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X