Напишете дума/думи за търсене

10 неща, които да направим след раздяла

Когато се заговори за раздяла, най-често срещаните съвети са свързани с това какво да не правим в такава ситуация. Понякога обаче трябва да се замислим за обратното - какво да направим, за да забравим по-скоро неприятната случка. Никой не може да ни помогне освен самите ние, защото всеки сам изгражда своето щастие. Но животът на никого не е постлан само от рози. Доказано е, че едно от най-драматичните за преживяване неща е разривът в любовните отношения. Но да седите и агонизирате до безкрай, може само да ви докара до депресия.

Ето 10 неща, които трябва незабавно да направите за себе си, ако в този момент все още стоите с пакетче кърпички и роните сълзи по бившата си половинка.

1. Започнете да спортувате

Запишете се на танци или йога. Намерете си ново занимание, което да ви разсейва. На места като спортната зала се събират много хора. Ще се запознаете и намерите нови приятели. От друга страна ще изваете страхотна фигура. Откъдето и да го погледнете - само плюсове!

2. Сменете спалното бельо

Точно така! Махнете всичко, което ви напомня за бившия любим, особено спалното бельо. То носи енергията на съответния човек и напомня за него. Ако не енергията, то поне мириса на парфюма му. Имах позната, която със седмици отказваше да смени калъфката на една от възглавниците си, защото ухае на бившото  гадже. Така всяка вечер, когато си лягаше и усещаше мириса, се обливаше в сълзи. Това определено не е начинът да забравите някого. И ако не поради тази причина, то поне го сторете от хигиенна гледна точка.

3. Обновете външния си вид

 Доказано е, че когато една жена е преживяла любовно разочарование, тя първо посяга към прическата си. След което преживява още по-голяма драма вследствие на прибързаното решение. Не е лошо да промените нещо по-себе си, но преди това го обмислете добре, за да не съжалявате. Добре подбраната и удачна промяна ще се отрази страхотно на самочувствието ви. В такъв момент имате нужда точно от това - от голяма доза самоувереност.

Консултирайте се с професионалист и решете заедно каква промяна ще ви отива.

4. Организирайте си екскурзия

Заминете на почивка или екскурзия с приятелите си. Забавлявайте се на воля и правете всичко онова, което досега не сте могли. Разгледайте интересни места и се отпуснете. Не мислете за проблемите, а се отдалечете от всичко. Новите преживявания действат изключително зареждащо. Поставете си едно ново начало и си обещайте, че с прибирането у дома започвате нова страница от живота си.

5. Усмихвайте се

Може в началото да е насила, но е доказано от психолози, че когато ходим широко усмихнати дълго време, мозъкът ни приема, че сме щастливи и ние наистина ставаме такива.

Освен това за никого от обкръжението ви няма да е приятно да гледа срещу себе си нацупен и мрънкащ човек. Когато сте лъчезарни и излъчвате спокойствие, привличате много повече хора около себе си. Нали точно от това имате нужда?

 6. Вдигнете адреналина

 В такива моменти често сме меланхолични. Седим затворени вкъщи зад тъмните завеси, а слънцето е най-големият ни враг. Сега е моментът да вдигнете адреналина. Скочете с бънджи или карайте джет. С настъпването на лятото времето е подходящо и за двете. След преживяването със сигурност ще се почувствате освежени и изпълнени с нови сили и позитивно настроение. Крещете, викайте, скачайте и изобщо вършете всички лудории, които ще ви накарат да се усмихвате. Само не набирайте номера на бившия! По възможност дори го изтрийте!

 7. Излезте с нова компания

Помните ли онзи приятел от гимназията? А от колко много време не сте се срещали? Време е да поправите това. Нищо друго не е така успокояващо, както разговорът със стар приятел. Ще си спомните за толкова неща, за които преди ви е било грижа, а сега се смеете, когато си помислите за тях. Така ще бъде и с тази ситуация. Всичко отминава, а и както се казал народът: “Времето лекува.”

8. Простете

Не изпитвайте омраза и не винете бившата си половинка. В случай че са ви предали, това няма да е лесно. Но опитайте! В противен случай негативната енергия вреди единствено на вас и никога няма да се избавите от спомена. Когато човек прости и забрави, се чувства в много по-голям мир със себе си и му е в пъти по-лесно да превъзмогне дадена ситуация. Повтаряйте си максимата, че могат да прощават само силните духом.

 9. Бъдете постоянно заети

 Намирайте си занимания през целия ден. Бъдете активни навсякъде. Използвайте цялото си ново свободно време, за да се усъвършенствате. Запишете се на курс по чужд език или работете двойно повече. Това може да ви донесе само дивиденти и да е в плюс за вас. Вие избирате дали да потънете в отчаяние, или да се превърнете в човека, който винаги сте мечтали да бъдете. Ако е второто, бившото ви гадже със сигурност ще е доста разочаровано, че си е позволило да загуби човек като вас.

10. Вземете си домашен любимец

Добра идея е да си вземете домашен любимец, който да ви прави компания. Поне ще сте сигурни, че никога няма да ви предаде. Ако ви помага, повтаряйте си думите на Чърчил: Откакто опознах хората, заобичах животните.

Но решението за домашен любимец вземете само, ако имате време и възможност да се грижите за него. Така ще сте заети да отделяте внимание на животинчето, а и то определено ще ви развеселява доста. Освен ако не сте решили да си купите змия. Ако имате по-скромни предпочитания обаче се задоволете с куче, и сами ще се убедите какъв добър приятел печелите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X