Напишете дума/думи за търсене

10 неща, които да направим след раздяла

Когато се заговори за раздяла, най-често срещаните съвети са свързани с това какво да не правим в такава ситуация. Понякога обаче трябва да се замислим за обратното - какво да направим, за да забравим по-скоро неприятната случка. Никой не може да ни помогне освен самите ние, защото всеки сам изгражда своето щастие. Но животът на никого не е постлан само от рози. Доказано е, че едно от най-драматичните за преживяване неща е разривът в любовните отношения. Но да седите и агонизирате до безкрай, може само да ви докара до депресия.

Ето 10 неща, които трябва незабавно да направите за себе си, ако в този момент все още стоите с пакетче кърпички и роните сълзи по бившата си половинка.

1. Започнете да спортувате

Запишете се на танци или йога. Намерете си ново занимание, което да ви разсейва. На места като спортната зала се събират много хора. Ще се запознаете и намерите нови приятели. От друга страна ще изваете страхотна фигура. Откъдето и да го погледнете - само плюсове!

2. Сменете спалното бельо

Точно така! Махнете всичко, което ви напомня за бившия любим, особено спалното бельо. То носи енергията на съответния човек и напомня за него. Ако не енергията, то поне мириса на парфюма му. Имах позната, която със седмици отказваше да смени калъфката на една от възглавниците си, защото ухае на бившото  гадже. Така всяка вечер, когато си лягаше и усещаше мириса, се обливаше в сълзи. Това определено не е начинът да забравите някого. И ако не поради тази причина, то поне го сторете от хигиенна гледна точка.

3. Обновете външния си вид

 Доказано е, че когато една жена е преживяла любовно разочарование, тя първо посяга към прическата си. След което преживява още по-голяма драма вследствие на прибързаното решение. Не е лошо да промените нещо по-себе си, но преди това го обмислете добре, за да не съжалявате. Добре подбраната и удачна промяна ще се отрази страхотно на самочувствието ви. В такъв момент имате нужда точно от това - от голяма доза самоувереност.

Консултирайте се с професионалист и решете заедно каква промяна ще ви отива.

4. Организирайте си екскурзия

Заминете на почивка или екскурзия с приятелите си. Забавлявайте се на воля и правете всичко онова, което досега не сте могли. Разгледайте интересни места и се отпуснете. Не мислете за проблемите, а се отдалечете от всичко. Новите преживявания действат изключително зареждащо. Поставете си едно ново начало и си обещайте, че с прибирането у дома започвате нова страница от живота си.

5. Усмихвайте се

Може в началото да е насила, но е доказано от психолози, че когато ходим широко усмихнати дълго време, мозъкът ни приема, че сме щастливи и ние наистина ставаме такива.

Освен това за никого от обкръжението ви няма да е приятно да гледа срещу себе си нацупен и мрънкащ човек. Когато сте лъчезарни и излъчвате спокойствие, привличате много повече хора около себе си. Нали точно от това имате нужда?

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X