Напишете дума/думи за търсене

7 знака, че сме във връзка, която ни депресира

Свикнали сме да разглеждаме депресията като проява на слабост, но всъщност тя е заболяване на властта. Ако се чувствате безпомощни във връзката си, твърде е възможно да е моментно състояние или добрата стара депресия бавно, но хищно за пъпли към емоционалния ви свят. И съвсем скоро вместо да се радвате на пълноценна връзка, да сте притежатели на една класическа депресия, причинена от този до вас.

Какви са червените флагове, за които да следите.

Чувствате се подчинени

Депресията без грам напън да ви накара да се чувствате незначителни, дребни и зависими от този, с когото имате връзка.

Усещате се критикувани

Ако половинката ви непрекъснато повтаря, че не харесва прическата ви или дрехите, които си купувате, то със сигурност любовта ви няма да е в пълнокръвно доволство. Едно е да получите деликатна обратна връзка, друго е постоянно да се бълват критики към вас.

Казва ви какво да правите

Не стига че по цял ден трябва да се съобразявате с някого в офиса, ами ако и у вас си имате началник, това си е рецепта или за раздразнение, или за бъдеща депресия. Дори и любезна „молба“ от рода на „Скъпа, донеси ми водата“ е с различен нюанс от въпроса „Мили, ще ми донесеш ли чашка вода, моля те“.

Дяволът се крие в детайлите, нали така?

Опитва се да ви контролира

Какво правите със свободното си време, как харчите парите си, с кои приятелки се виждате, колко често посещавате роднините... Всичко това е под негов контрол. Не забравяйте, че когато другият отнеме властта ви да взимате лични решения, то със сигурност след депресията ще дойде и краят на тези отношения.

Винаги е прав

Съвсем нормално е от време на време да грешим и е задължително да признаваме недостатъците си. Но ако вашият партньор е убеден, че „винаги е прав“ и „никога не греши“, то по-бързо затворете вратата след себе си.

Той ви оскърбява

Няма значение от какъв тип е насилието. Все тая дали е вербално, емоционално или физическо. Нито едно от тях няма място в любящите отношения.

Импулсът да нараниш някого е тотално срещуположен на импулса да обичаш, да се грижиш и да бъдеш интимен. Всяка форма на насилие може да привлече депресивност във връзката. Толкова е просто.

Не участва пълноценно в отношенията ви

Живеенето под един покрив трябва да носи радост. Да носи доволство, да носи заедност и равноправие. И двамата имате задължението да бъдете пълноправни участници в отношенията. Все тая дали бъркате яйца или чистите с прахосмукачката. Ако той обаче отказва категорично да участва в общото ви съжителство, а се чувства като господар в общия ви дом, тогава помислите дали наистина имате нужда от мъж, който не умее да се грижи за вас, а гледа само собствения си комфорт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X