Напишете дума/думи за търсене

10 стъпки да избегнем депресията след раздяла

Раздялата, независимо кой е инициаторът за нея, може да причини емоционална болка. Да, полагат ви се няколко дни на дивана с пуканки и тъжно лице, но след това ще трябва отново да се върнете към живота.

1. Осъзнайте, че трябва време за „лечение“

Краят на едни отношения си е огромна промяна и изисква своя период на скръб. Няма да се събудите след 3 дни и да сте ок, все едно нищо не се е случило. Няма точно определено време кога ще започне да ви става по-леко на душата. Сигурно е, че всеки следващ ден ще се чувствате по-живи и добре от предишния.

2. Ще сте ядосани, но няма нужда да сте мракобесни и начумерени

Може и да ви се ще да излеете цялата жлъч във Facebook страницата си, но по-добре не го правете. Това е време, в което наистина трябва да се извисите над нещата и да действате с достойнство. Когато гневът премине, със сигурност няма да изпитвате съжаление от това, че сте успели да устискате на първоначалния си бяс.

3. Приятелите ви мислят доброто, но това не е тяхното приключение

Те наистина искат да помогнат, когато започнат целенасочено да кълцат бившия ви любим и непрекъснато да ви повтарят, че той не е за вас. Но те просто не разбират, че по този начин не ви помагат. Не им се дразнете, това няма да помогне нито на вас, нито на приятелството ви.

4.Оставете миналото в миналото

Не слушайте „вашата песен“ непрекъснато. Това няма да помогне. Изберете си ново парче и го изберете за личния си химн.

5. Спрете да мислите какво е трябвало да направите, за да не се стигне дотук

Не може да върнете времето назад и да промените нещата, които сте казали или които не сте изрекли. Не се измъчвайте със спомена за детайли от връзката си, които няма как да бъдат другояче. Постарайте се в бъдеще време да не ги повтаряте.

6. Гледайте на бившата си връзка като на подарък

Всяка връзка ни учи на нещо за нас самите и за околните. Помислете какво сте научили, как сте се променили и за какво се чувствате благодарни. Това ще ви доближи още повече до любовта, която заслужавате.

7. Станете от леглото и прегърнете живота

Разхождайте се, ходете на фитнес, танцувайте. Правете всичко, което ви кара да се чувствате добре. Това ще помогне на негативните емоции да напуснат система ви, отколкото да затлачват още повече съществото ви.

8. Не скачайте във връзка рикошет

Мъжът на съседната маса може и да е сладък и флиртът ви да върви чудесно, но готови ли сте да скочите отново във връзка, след като още не сте се изчистили от старата? По-добре не се впускайте в отношения топ рикошет. Да запълвате празното от един с друг мъж със сигурност няма да ви направи изобщо по-щастливи.

9. Обичайте се повече

Дайте на себе си това, от което имате нужда, за да сте щастливи и да се чувствате обичани. Срещайте се повече с приятели, гледайте комедийни филми, пишете поезия и проза, танцувайте до скъсване, направете дъска с бъдещите си творчески планове.

10. Пуснете го да си отиде

Колкото и изтъркано да звучи, ако обичате някого, а той е решил да ви напусне, пуснете го да си ходи. Ако се върне, значи той наистина е вашият мъж, вашата половинка, този, за когото си е струвала всяка сълза до тук и за когото ще си струва всяка усмивка от утре.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X