Напишете дума/думи за търсене

10 неща, които не трябва да правим след раздяла

Едва ли има някой, който не е преживявал любовно разочарование. Представяш си живота с половинката си, дори може би си измислил имена на бъдещите ви деца и смяташ, че си попаднал на правилния човек.

 Докато един ден всичко се срива и няма и помен от милите ви и романтични отношения. Всяка раздяла е тежка, но не и непреодолима. Може обаче да бъде още по-трагична, отколкото трябва, ако не сте подготвени психически за нея.

Запознайте се с някои основни грешки, които повечето хора правим в подобна ситуация. Или по-скоро какво не бива да правим, ако искаме да се върнем в нормален ритъм на живот максимално бързо.

Не се следете във Facebook

В случаи като този фейсбук може само да бърка още повече в раната ви. Изтрийте или блокирайте бившата си половинка. Колкото и голям непукист да сте, няма как да не поглеждате дори от любопитство от време на време какво се случва с живота на другия - дали ви е забравил, дали има нова тръпка и дали излиза и се забавлява. Доста често хората демонстрират фалшиво щастие в социалната мрежа. Публикуват множество снимки в шумна компания, качват на стената си провокативни песни и пишат многозначни статуси. Понякога това цели единствено да “подразни” човека отсреща. Колкото повече ангажирате ума си с това, в толкова по-омагьосан кръг навлизате и отърсването от приключилата връзка става бавно и мъчително. Когато премахнете човека от списъка си с приятели, определено ще ви бъде много по-лесно. Мозъкът ни е устроен така, че пренасочваме вниманието си предимно към нещата, които са пред очите ни. Може би в първите дни отново ще кликвате на акаунта му, но скоро дори няма да се сещате и да си правите труда за това.

Не се сравнявайте с новата половинка

Не си задавайте постоянно въпроса с какво ви превъзхожда. Всеки човек е уникален сам по себе си. Така най-много да похабите напразно нерви.

Скрийте подаръците

Изхвърлете или поне скрийте всички картички, плюшени мечета, зайчета и прочее. А за общата ви снимка на шкафчето да не говорим. Позволено ви е да я изгорите.

Не говорете само за това

Има и други теми на този свят! Престанете да говорите за него/нея пред приятелите си постоянно. По този начин рискувате освен без гадже да останете и без компания. Всеки би ви влязъл в положение, но след 3-ия час, прекаран в приказки за това, става досадно.

Не се самосъжалявайте

Не занемарявайте личната си хигиена и не търсете грешката у себе си. Да се затворите вкъщи с чипс в ръка и рошава коса, не е най-добрата идея. Приемете реалността и продължете напред.

Бъдете отворени за нови контакти

Не си повтаряйте как никога повече няма да срещнете друг такъв човек и как не можете да живеете без него/нея. Преди да се срещнете, също сте имали живот и със сигурност не сте били пред умиране. Няма незаменими хора, но това не значи и да се впуснете в нова връзка още на следващия ден. Ако се обвържете с друг човек, докато не сте преживели любовното си разочарование, рискувате да нараните още повече както своите чувства, така и неговите.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X