Напишете дума/думи за търсене

6 начина да се почувстваш страхотно след гадна раздяла

Когато сте в дългогодишна и хармонична връзка, често очаквате тя да прерасне в доживотна любов. Големите надежди обаче понякога стават на пух и прах от дошлата изневиделица раздяла. Да бъдеш зарязан, може да промени не само живота ти, но и увереността ти в теб. Чувстваш се смазан и разбит.

Почваш да поставяш под съмнение преценката, интелигентността, душевността, дори външния си вид. Вашето самочувствие никога не е било по-сринато.

Но вместо доброволно да се качвате на това влакче на ужасите и да се саботирате сами, вземете се отново в ръце с тези 6 начина.

1. Напишете на лист разочарованията си

Изписването на проблемите върху хартия е много терапевтично. Доста хора смятат, че ако пренебрегнат трудностите, те ще изчезнат. Е, няма да стане това. Когато отделите време да помислите какво се е случило, вместо да се преструвате, че нищо не е станало, това със сигурност ще махне голяма тежест от раменете и душата ви.

2. Кажете истината

Бъдете брутално честни, без да се обвинявате. Не забравяйте, че да бъдеш зарязан, може да те извади от равновесие и за кратко да се изгаври със собственото ти усещане за теб. Не преувеличавайте станалото, но бъдете искрени пред себе си за него.

3. Не го приемайте твърде лично

Понякога нещата се случват въпреки усилията ни. Да, последиците от раздялата са върху вас, но е важно да приемете факта, че дори вашите грешки или неуспехи не са нещо, което определя това кой сте и на какво сте способни.

4. Не отричайте станалото

Никога не може да разрешите проблем, докато не приемете, че имате такъв. Освен това трябва да сте наясно, че имате лична отговорност за решаването му.

5. Простете на себе си и на другия

Знам, не е лесно да се направи. Върнете се отново към списъка с разочарованията и грешките в първата стъпка и напишете срещу всяка точка от него: "Аз ти прощавам и ще извадя от тази ситуация най-доброто, за да стана по-добър човек". В крайна сметка, този, който ви е отхвърлил, вече е част от миналото. Не искате да диктува и бъдещето ви, нали?

6. Вземете мерки

Да те зарежат, може наистина да навреди на самочувствието си и да те накара да се почувстваш в ступор. Единственият начин да промените това е като се опитате да се издърпате. Обадете се на приятел. Излезте на разходка и се усмихвайте широко на всеки, който ви се стори симпатичен. Отслабнете. Запишете се на йога или на кулинарен курс. Купете си нова рокля. Правете всичко, което ще ви помогне да излезете от дупката, в която сте пропаднали.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X