Напишете дума/думи за търсене

Знаците на тялото, които показват, че връзката куца

Постигането на дълготрайна и стабилна връзка с партньора никога не е била лесна работа. Критиките, заяждането, проявите на пренебрежение и снизходителност са едни от най-честите причини за раздяла, категорични са учените от института “Готман”, които посвещават десетки години в проучване на хармоничните бракове. Оказва се, че има и други знаци, по които човек може да познае, че нещо куца в отношенията му с партньора.

Така например двойките със силна връзка помежду си имат синхрон в походката си и при движенията си. Важно е, когато мъж и жена вървят заедно, краката им да се движат успоредно в една права, казва Пати Уд – един от най-добрите експерти по езика на тялото. Когато този модел е нарушен, това е знак за разрив във връзката, твърди тя.

Според някои разстоянието заздравява връзката между влюбените. Други пък са на обратното мнение - колкото по-далече от очите, ще е далече и от сърцето. Оказва се, че идеалният вариант, когато двама души имат връзка, е

те да са на не повече от 46 см разстояние един от друг

Когато единият партньор се отдръпва малко повече, дори и несъзнателно, това означава, че нещо във връзката го притеснява, категорична е Сюзан Константин – експерт по човешкото поведение.

Често може да разберете дали човекът до вас още ви обича по размера на зениците му. Доказано е, че когато сте сексуално привлечени от някого, подсъзнателно зениците ви се разширяват в моментите на интимност, твърди Пати Уд. Така че следващия път, когато се наклоните за целувка към любимия, се вгледайте добре в очите му.

Когато сядат на публични места, кралските особи кръстосват краката си и това е част от етикета. Но при обикновените хора тази поза често означава, че така те се откъсват мислено от ситуацията. И най-вече от хората или човека до тях. Ако краката ви са прибрани, когато сте с партньора си, това е сигурен знак за охладняването между вас.

Когато жената почти винаги седи или стои пред партньора си, а той е зад нея и е прибрал ръце в джобовете си, това означава, че тя е с доминираща роля в отношенията им - тя взема решенията, определя в каква посока да върви връзката им. В този случай любимият ѝ е неуверен в себе си. За това пишат и двама от най-известните изследователи на езика на тялото: “Ако говори само съпругът, а жена му си седи и си мълчи през цялото време, но вие забележите, че

той е този, който копира нейните жестове и пози,

то трябва да ви е ясно, че в този дом тя взема решенията и подписва чековете”. А най-важното в една връзка е балансът в нея.

Самодоволната усмивка, особено насочена към партньора, е друг сигурен знак, че нещо във връзката ви не върви. Когато го правите, може би и подсъзнателно, показвате, че в известна степен превъзхождате човека до вас, казва Сюзан Константин. Често това води до разрив.

На всеки би му било приятно леко потупване по гърба при добре свършената работа. Но е доста странно, ако то дойде от страна на любимия човек. Ако партньорът започва да ви потупва по гърба, докато ви прегръща, това веднага отнема сексуалния заряд, казват експертите по езика на тялото.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X