Напишете дума/думи за търсене

Сексуална интелигентност - умение, което всички трябва да владеем

Сексуалната интелигентност няма нищо общо с вашето умение като любовник. Тя е свързана с вашата щедрост, честност и интелигентност. С възможността да се разбиват предразсъдъци, страхове и стереотипи.

Живеем в привидно модерно общество, което обаче третира секса по изкривен начин. Вижте само властта на порноиндустрията, която се държи така, сякаш е основният и единствен източник на образование в сексуалната област за младите хора. Както и вечните табута, които все още съществуват за мнозина.

Поради тези причини съвременното общество трябва да развие адекватна сексуална интелигентност.

Става дума за типа интелигентност, който започва от честност, знание и уважение един към друг, защото в сферата на секса все още съществува излишък от пристрастия, фалшиви митове и опасни вярвания.

Често забравяме, че най-важният орган във всеки сексуален контакт е мозъкът. Пренебрегваме, че предразсъдъците и несигурността често ограничават възможността за пълноценен сексуален живот. Освен това сме склонни да забравяме, че без уважение към отсрещния сексът няма място или значение.

Ключове към сексуалната интелигентност
Според проучване, проведено от Университета на Минесота, значителна част от населението на възраст между 60 и 80 години демонстрира това, което експертите наричат сексуална интелигентност. Тази компетентност надхвърля техните собствени умения в сексуалния акт. Свързано е с щедростта и добрата комуникация.

Тук се подчертават два ключови аспекта. Първият е, че сексуалността в напреднала възраст може да бъде също толкова обогатяваща и възнаграждаваща, колкото и в младостта. Вторият се отнася до това, че хората не се раждат добри любовници, а е нещо, което научават с годините и с опита.

Сексуалната интелигентност е вид обучение, свързано с три специфични области. Първата област се отнася до обективен и чувствителен познавач на всичко, свързано със сексуалността.

Втората се отнася до притежаването на добро себепознание. И третата включва способността да се свързвате с партньора.

Сексуалната интелигентност надхвърля сексуалното образование.
Това не включва просто да знаете как да избягвате полово предавани болести, а предполага разбиране кои елементи благоприятстват приятните преживявания за двойката. Това означава да знаете как да общувате, да сваляте воала на фалшивите идеи и да спрете да бъдете егоисти.

Истинската сексуална интелигентност е свързана с:
• Да знаеш, че имаш право да се наслаждаваш на собствената си сексуалност, каквато и да е тя, свободно, без никой да те подчинява или принуждава. Вие притежавате тялото си и решавате какво искате и какво не искате във всеки един момент.
• Имаш право да познаваш тялото си без срам. Да се наслаждавате на взаимоотношения, без да се чувствате уплашени или ограничени от несигурност.
• Сексуалната интелигентност включва придобиване на знания за сексуалните практики, за да се деактивират митовете и предразсъдъците в тази област.

Сексуална интелигентност и самосъзнание
Всеки има сексуален пръстов отпечатък. Откриването му, знанието какво харесвате, какво подбужда вашите фантазии, желания и нужди улеснява взаимоотношенията ви с други хора. Въпреки това, както е важно да „откриете себе си“, за да имате по-приятен сексуален живот, така е важно да знаете своите граници.

Следователно, това, което не харесвате, което ви притеснява и което не ви се струва правилно, също е нещо, което трябва да кажете на вашите сексуални партньори.

Общуването в двойката е най-важният елемент за постигане на пълноценен сексуален живот.

Връзката, играта на интимност
Може да кажем, че най-мощната съставка на сексуалната интелигентност е интимността. Това е връзката, която ви сближава с партньора ви по свободен и любопитен начин. Започва от автентично уважение към вашия партньор, добавено към вашето желание да се свържете с него по всякакъв възможен начин.

Сексуалната интелигентност означава да предпочитате емоционален, умствен и сексуален подход, да знаете какво иска вашият партньор, от какво се нуждае и какво харесва. Означава и да оставите егоизма настрана и да се погрижите за удоволствието на човека до вас. Комуникацията е ключова.

Да знаеш как да общуваш без срам и без страх, да се отваряш емоционално и да разкриваш своите желания и мисли, подхранва играта на сексуалността, а също и на любовта.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X