Напишете дума/думи за търсене

Седем характеристики на интересните хора

Интересните хора ни привличат, въпреки че често не знаем защо. Те са харизматични и ние сме склонни да искаме да знаем повече за тях. Тук говорим за седем от техните черти.

Някои хора имат дарбата да привличат вниманието на другите. Не е нужно да прекарваме много време с тях, за да ни заинтересуват.

Това, което знаем за тях, вече ни кара да искаме да ги познаваме повече. Те са като сериал или книга, които хващат окото ни, често без да знаем защо.

Д-р Травис Брадбъри е съавтор на „Емоционална интелигентност 2.0” - една от най-четените книги напоследък. Той е и съосновател на TalentSmart - водещ световен доставчик на обучение за емоционална интелигентност.

Брадбъри изследва и аспектите, които правят хората интересни. Той твърди, че интересът няма нищо общо с вродените дарби или таланти. Смята, че това е плод на труда на тези хора и тяхното култивиране на техния характер и добродетели.

Нека разгледаме седем от чертите на интересните хора, определени от Травис Брадбъри.

1. Те са страстни спрямо това, което правят
Тяхната умствена и емоционална ангажираност към всяка работа, кауза или цел е знак, че имат изключително богат и жизненоважен вътрешен свят.

Да имат страст към това, което правят, също е знак за самосъзнание и последователност. Техните умове, емоции и действия съвпадат. Следователно, те имат солидна идентичност, която генерира сила на привличане към другите.

2. Те се радват на новостите и толерират несигурността
Интересните хора са отворени за нови преживявания. Това отношение обикновено се тълкува като самоувереност, но предполага и съществено доверие в света и реалността.

По правило хората се съпротивляват на промяната или гледат на това, което не знаят, с опасения. Следователно, склонността да се опитват нови неща е един от аспектите, които правят човек интересен.

3. Те приемат своите недостатъци или ексцентричности
Да не се страхуват да покажат собствените си страхове, слабости или вкусове, които се отклоняват от мнозинството, говори за автономия. Този тип черта присъства само при хора, които познават и уважават себе си наистина добре.

Тяхната независимост и самооценка предизвикват интереса на другите хора. Това е отношение на препотвърждаване на собствената им същност и овластяване пред света. Това не само е привлекателно, но и кара другите да им се доверяват.


4. Не са особено чувствителни към модата
Тенденциите са създадени за хора, които искат да се присъединят към стадото. Придържайки се към тях, индивидуалността до известна степен отстъпва. Да бъдеш един от тълпата, също е начин да станеш невидим. Ние придобиваме чувство за принадлежност към група, но губим повече по отношение на уникалността.

Следователно, един от аспектите, които правят хората интересни, е да стоят далеч от тези тенденции. Всъщност те са склонни да намират хомогенността за скучна и високо ценят разликата. Вместо да искат да бъдат част от стадото, те се опитват да намерят своя собствен път.

5. Егото им не ги ограничава
Въз основа на горните черти може да изглежда, че някои от факторите, които правят хората интересни, са свързани с егоцентризма. Нищо обаче не може да бъде по-далеч от истината. Има огромна разлика между отстояването на себе си и обсесивното самопревъзнасяне.

Напротив, интересните хора обикновено са изключително емпатични.
Те притежават голяма способност да слушат и разбират другите. Това също генерира голяма сила на привличане, тъй като това е добродетел, която кара почти всеки да се чувства комфортно.

6. Те винаги се учат
Интересните хора са отворени към нови знания и начини да виждат света. Това означава, че те обикновено са наистина добре информирани по различни теми, тъй като имат ненаситно любопитство.

Този тип хора са вечни търсачи на отговори. Това ги кара често да стават наистина мъдри личности с широка и дълбока визия за реалността.

7. Те управляват интелигентно това, което вярват, че другите мислят за тях
Интересните хора са истински и не се нуждаят от одобрението на околните, за да бъдат това, което са в действителност. Тази автентичност им придава особен чар, който ги прави специални.
Накратко, интересните хора могат да бъдат обобщени чрез тяхното приемане и оценяване на себе си. Това се превежда като съпричастност към останалите и автономност в лицето на живота.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X