Напишете дума/думи за търсене

Какво казват зъбите за личността ни

Зъбите ни дават възможност да се наслаждаваме на вкусни ястия, предпазват ни от вредни вируси и осигуряват начин да изразим емоциите си чрез лъчезарни усмивки. Освен тяхната функционална роля, нашите зъби също играят значителна роля в идентифицирането ни като отделни индивиди.

Зъбите може да отразяват нашата личност
Според козметичния зъболекар д-р Сахил Пател формата на зъбите ни може потенциално да предаде определени черти на личността ни, като организираност, хаотичност, любезност или дори агресивност.

Д-р Пател - основател на Marylebone Smile Clinic в Лондон, разкрива, че посланието, предадено от нашите зъби, често може да остане незабелязано. Зъбите с овална форма показват безгрижен и общителен характер, докато квадратните зъби са склонни да създават по-мъжествено и по-възрастно впечатление.
Освен това странности като бели петна или неравни ръбове на зъбите може да се възприемат като показателни за доброта и креативност.

„Скуовал“ зъби
Според д-р Сахил Пател зъбите "squoval", комбинация от квадратни и овални форми, не предават никакви доминиращи черти, а вместо това внушават изтънченост и спокойствие. Зъболекарят сравнява тази форма на зъбите с класически дизайн на ноктите със заоблени ъгли, но цялостен елемент на квадратност. Формата "squoval" не предава никакви интензивни послания и излъчва фина и спокойна енергия. Смята се за безопасна форма на зъбите, тъй като не налага силни личностни ефекти и подхожда на повечето хора.

Д-р Пател допълнително обяснява, че когато се разглеждат профилите на лицето на повечето хора, има остри ъгли, наблюдавани в долната челюст, горната част на скулите и челото. Въпреки това тези ъгли са омекотени от естествената форма и разпределението на мазнините в кожата, покриващи подлежащата костна структура.

Зъбите "squoval" се свързват с черти като изтънченост, спокойствие и приветливост, което го прави благоприятна и хармонична форма на зъбите.

Овални зъби
Според д-р Сахил Пател овалните зъби предават женствена и младежка енергия, отразявайки безгрижна природа. Овалните зъби имат заоблена форма във всички измерения и се считат за класическо представяне на женственост и младост.

Поради връзката си с женствеността, овалните зъби излъчват чар и по-мека енергия. Д-р Пател споменава, че пригодността на овалните зъби зависи от чертите на лицето на индивида. Например заоблените черти на лицето биха допълнили заоблени или овални зъби.

По отношение на личностните черти, овалните зъби предполагат безгрижен, позитивен и общителен характер. Тяхната естетическа привлекателност е свързана с по-спокойна и жизнена личност.

Квадратни зъби
Според зъболекаря квадратните зъби се свързват с черти като сериозност, зрялост и ефективност. Д-р Сахил Пател съветва, че квадратните зъби имат мъжествена и по-стара естетика, което може да създаде впечатление за силна и пряма личност. С течение на времето естественото износване на зъбите кара зъбите на повечето хора да придобиват по-квадратен вид.

Триъгълни зъби
Според д-р Сахил Пател триъгълните зъби имат отличителна форма, където изглеждат значително изпъкнали навън. Твърди се, че тази уникална форма предава причудлив чар и усещане за уникалност.

Специалистът обяснява, че триъгълните зъби обикновено се считат за нормални в развитието и могат да изглеждат страхотно в зависимост от личността и профила на лицето на индивида.

По отношение на личностните черти триъгълните зъби се свързват с доминиране, креативност, движение, свободомислие и странност. Смята се, че тези зъби отразяват личности, които притежават силно присъствие, проявяват творческо мислене, прегръщат движението и имат уникална и нетрадиционна природа.

Без значение каква форма на зъбите имате, най-важното е да ги поддържате здрави. Не мийте зъбите си прекалено силно и не забравяйте да правите професионално почистване всяка година. Поддържайте устата си чиста през целия ден, тъй като тя е свързана с дихателния и храносмилателния тракт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X