Напишете дума/думи за търсене

Какво да правим, когато някой говори зад гърба ни

Да откриеш, че някой е говорил зад гърба ти, е ужасно чувство, особено когато ти е приятел. И въпреки че клюките ни оставят разочаровани и дори с разбито сърце, трябва да знаем, че те са породени от ревност, завист, несигурност или защото околните се чувстват застрашени от вас и вашия успех.

Ето как да се справим ефективно със зловредните слухове.

1. Не правете същото нещо
Не се борете с клюкарите с още повече клюки. Така само ще паднете на тяхното ниво. Не им позволявайте да видят, че са ви повалили. Скрийте от тях своя гняв и разочарование. Не им позволявайте да мислят, че са спечелили.

2. Игнорирайте ги
Като се включвате в клюки или се сблъсквате с тях открито, няма да ги спрете да правят това. Те все ще продължат да говорят зад гърба ви. Най-доброто нещо, което може да направите, е да ги игнорирате. Рано или късно те ще намерят някой нов, за когото да говорят.

3. Поставете граници

Не започвайте битка с тях, ако няма нужда. Не се преструвайте обаче, че нищо не се е случило. Простете им, но не забравяйте инцидента и това, което са ви направили. Границите ви трябва да са твърди и ясни и да не позволявате на никого да ги прекрачва.

4. Бъдете позитивни

Трябва да сте позитивни, за да се преборите с негативността. Опитайте се да видите ситуацията от тяхната гледна точка. Защо някой би действал по този начин? Може би се чувства застрашен, несигурен или ревнив. Опитайте се да видите причините за това предателство. Въпреки всичко останете позитивни. Борете се с клюкарите и тяхната негативност и винаги ще печелите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X