Напишете дума/думи за търсене

Типове хора, които убиват нашата увереност

Не само хората, които действат отрицателно, са токсични.

Вероятно всички имаме „приятел“, който уж иска само най-доброто за нас, но не му угодно, когато постигнем нещо. Или пък в обкръжението ни има някакъв всезнайко, който самозвано си мисли, че знае кое е добре за нас.

Повече от ясно е, че сме заобиколени от различни типове хора и понякога е трудно да се каже дали тяхното поведение е манипулативно или ние сме твърде чувствителни.

Как да разберем дали хората от близкото ни обкръжение не принадлежат към един от тези типа отровни човеци.

1. Дървени философи

Макар да имаш мнение и да го отстояваш да е добра черта, понякога околните се държат така все едно само тяхното мнение е от значение.

Хората лесно прекрачваме чуждите граници и често даваме непоискани съвети. Рядко обмисляме чувствата на другите или изобщо ни минава през ума, че може да нараним някого със своите забележки.

Човеците, които са отявлени дървени философи, ще твърдят, че посочването на грубата истина е само и единствено във ваша полза, но това не е вярно. Те обикновено се опитват да повишат собственото си самочувствие на ваш гръб.

2. Клюкари

Изглежда, че някои хора просто не могат да оставят други на мира. Те знаят всички сочни подробности за околните и нямат търпение да споделят тази информация с вас. Помнете, че непрекъснатото слушане на слухове и фалшиви новини само носи повече негативност и влияе на вашето възприятие за живота.

Имайте предвид, че има голяма вероятност човек, който клюкарства с вас, да споделя информация за личния ви живот с други хора.

3. Нарцисисти и в разговора

Някои хора може да превърнат всеки разговор, насочен към себе си. Нарцисистите обикновено говорят повече и обичат да бъдат център на всеки разговор.

Макар че може да е естествено желание всеки човек да иска да говори за себе си, след разговор с нарцисист може да се почувствате емоционално празен. Той ви кара да се чувствате все едно емоциите ви не са достатъчно важни, възпирайки ви да изразите себе си като по този начин засилват егото си.

4. Емоционални вампири

Понякога имате чувството, че някои хора източват щастието и енергията ви само с обикновен разговор. Емоционалните вампири обикновено са манипулативни, хранят се с отрицателни емоции и лесно може да доминират върху околните.

5. Кралици на драмата

Кралиците на драмата са експерти в създаването на проблеми от нищото. Животът им прилича на емоционално влакче. Тези хора източват енергията ви и и ви карат да вървите на пръсти около тях, за да не създавате проблем.

Кралиците на драмата ви вкарват в драмите си и ви карат да чувствате, че е ваша отговорност да им помогнете да се справят с всичките си проблеми. И ако не успеете да отговорите на техните очаквания, те ви наричат ??лош приятел и ви манипулират да се чувствате безполезни.

6. Маниаци на тема контрол

Тези хора обикновено обсебват до детайли всяко нещо и диктуват на другите как трябва да се държат. Те винаги знаят по-добре от вас и вие нямате друг избор: или следвайте указанията им, или ще ви се наложи да изтърпите емоционалните им изблици.

Маниаците на тема контрол не ви предоставят достатъчно място, за да изразите своята индивидуалност и да вземете свои собствени решения, без първо да получите одобрението си.

7. Манипулатори

Манипулаторите знаят какво искат и нямат нищо против да пренебрегнат вашите интереси, за да го получат. Те може да бъдат много харизматични и хората ги обичат. Ако обаче погледнете по-отблизо, ще забележите, че те рядко се сприятеляват и не са добри в дългосрочните романтични отношения.

Манипулаторите изкривяват всичко, което казвате, в тяхна полза и вероятно ще ви накарат да звучите като луд, ако се конфронтирате с тях за това.

8. Умниците

Някои хора искат да докажат, че са най-умните в стаята и използват всяка възможност, за да покажат колко са умни, уведомявайки околните, че вече знаят информацията, която събеседниците им искат да споделят с тях. Те не са отворени за нови идеи и лесно влизат в спорове.

9. Циници

Циниците могат да внесат твърде много негативизъм в живота ви. Въпреки че през последните години много филми представят тези хора като истинските разбирачи на живота, романтизирането им може да се окаже пагубно за вашата психологическа стабилност. Те са склонни да подкопават увереността ви, карайки ви да чувствате, че постиженията ви не означават нищо и очакват да се държите по определен начин. Циниците лесно се чувстват отхвърлени и несигурни, но не е ваша работа да поправяте техните психологически травми, така че понякога отношенията с тези хора не трябва да продължават.

10. Темерути

Докато общуването е ключът към всяка успешна връзка, темерутите вероятно няма да бъдат съгласни. Те предпочитат да използват пасивно-агресивната форма на комуникация и мълчат, ако възникне някакъв спор или скандал. Тези хора не може да овладеят гнева си по здравословен и зрял начин и наказват партньора или приятелите си, ако изпитват някакъв дискомфорт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X