Напишете дума/думи за търсене

Твърде мъжествени ли сте за вашия партньор? Задайте си тези 9 въпроса

Самоувереност, фокус върху целта и ефективност – всичко това са страхотни черти, които трябва да имате, за да постигнете мечтите си. Но същите тези характеристики при жените отблъскват ли мъжете?

Разговорът между мъже и жени по темата може да стане доста разгорещен.
И все пак това е важно в днешно време, когато жените трябва да бъдат мъжествени в ежедневието си и след това да се опитват да бъдат женствени в отношенията си.

Нека си признаем – отиването на работа, плащането на сметките, возенето на метрото, шофирането в задръстването и спазването на крайните срокове изискват мъжката сила на насочване и планиране. Въпреки това жените в наши дни откриват, че техните развити умения за правене на бизнес също изместват господата и тяхната мъжественост. Това води до слаби връзки без много страст и също така кара жените да се оплакват, че не се чувстват желани, обичани или обгрижвани.

Това, което мъжете искат и имат нужда да стъпят в своята мъжественост, е да могат да поемат отговорността, да планират своето щастие и да ни защитават. Мъжките черти са насочване, планиране и фокусиране върху целите. Жените са станали толкова добри в това в собствения си ежедневен живот, че забравят да свалят мъжките си шапки, когато се приберат у дома при партньорите си, и започват да ръководят връзката си и дори по-лошо, да ръководят мъжа си.

Все повече мъже се оплакват, че се чувстват осакатени в интимните им отношения. Това се отразява и в спалнята. Тяхната страст към дамата на сърцето им намалява, тъй като те са поразени от половинката им, която планира всичко и не им позволява да имат никакъв контрол. Те също смятат, че нямат какво да предложат на жена, чийто живот е така начертан и подреден. Тя е толкова самостоятелна, че няма нужда от него в живота си.

За съжаление на нас, жените, за оцеляването е необходима "мъжка" енергия. А "женската" енергия е приятно докосване, но не е непременно необходимо, за да се справите в света. Повечето жени трябва да включват мъжката си енергия всеки ден, когато излизат от вкъщи, и не само че е трудно да я изключат, когато се приберат у дома, но и доста често жените нямат представа какво е женска енергия, нито някога са имали възможност да я развият за себе си. Още по-лошо е, че някои жени гледат на женската енергия като на "слаба" и "безсилна" и затова напълно я отхвърлят.

Повечето жени по света имат нужда да се научат как да получават любов и грижа от мъж и често са блокирани от ограничаващи вярвания за собствената им самооценка, а също и от детски травми, свързани с това, че могат да се доверяват на хората или не се чувстват сигурни, че са уязвими около мъж. За да позволите на вашия мъж да се активизира и да планира нещата или да ви дава това, от което имате нужда, трябва да може да му се доверите.

Ето няколко въпроса, които да си зададете, за да разберете дали не сте прекалено мъжествени във връзката си.

1. Чувствате ли необходимост да планирате всичко във връзката си? Ако да, защо?

2. Давате ли пространство на партньора си да прави планове и за двама ви?

3. Ако вашият мъж планира нещо, вие с радост ли следвате водачеството му или трябва да контролирате ситуацията?

4. Чувствате ли, че трябва да контролирате партньора си?

5. Чувствате ли се спокойни и доверчиви около вашия мъж?

6. Умеете ли да се отпуснете и да се предадете на ръководството му?

7. Способни ли сте да бъдете открити и уязвими около него?

8. Изглежда ли, че го карате да прави неща насила или молите за нещата с любов, вярвайки, че той иска да ви направи щастливи и не е ваш враг?

9. Чувствате ли, че напълно отваряте сърцето си за него, или неговите бариери ви блокират?

Най-висшето качество на женската енергия е самата любов. То е отворено, любящо, грижовно, доверчиво. Мъжката енергия е контейнерът, който заобикаля женската, защитава я и я води през живота. И двете енергии са необходими в една връзка, за да се запазят страстта и вълнението. Двамата са равни и също много различни.

В миналото женската енергия се е смятала за неравностойна. Но докато прахът се утаява от 60-те години насам, става ясно, че и двете енергии са необходими за здрави, процъфтяващи взаимоотношения.

Трудна задача е да се върнем към нашата женственост и да я култивираме така, че да стане естествена за нас. Повечето жени имат естествена истинска женска същност и ние си правим лоша услуга, като не й позволяваме да блесне.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X